Το νέο εξεταστήριο covid στο αρχοντικό Πετρίδη επί της οδού Αναγεννήσεως στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Στο συγκεκριμένο κτίριο τα τεστ για κορονοϊό θα διενεργούνται δωρεάν κατόπιν συνεννόησης με τα νοσοκομεία, ενώ τα εξεταστήρια έχουν στελεχωθεί από προσωπικό του ΕΟΔΥ.

«Το συγκεκριμένο εξεταστήριο μπορεί να δεχθεί μέχρι και 100 ραντεβού την ημέρα κάποια εκ των οποίων μπορεί να χρειαστούν και παραπεμπτικό από γιατρό», τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Αρκουμανέας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ στάθηκε στη βοήθεια που παρείχε ο κ. Ζέρβας από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

«Στόχος μας είναι μέσω ραντεβού να υπάρξει μια αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία παρ’ όλο που τελευταία καταγράφεται πιο περιορισμένος αριθμός κρουσμάτων στην πόλη.

Όπου έχει υπάρξει χαλάρωση δυστυχώς άμεσα υπήρξε ξανά έξαρση του ιού. Θα κάνουμε συνεχείς ελέγχους όπου απαιτείται», σημείωσε τονίζοντας ότι θα πρέπει και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Ερωτηθείς πώς ακριβώς θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι πρέπει οι επισκέψεις σε αυτά να γίνονται κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τέλος, ο κ. Αρκουμανές αναφέρθηκε στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στο νόμο Πέλλας δηλώνοντας ότι υπάρχουν κάποια αποτελέσματα, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. «Έγιναν παραπάνω από 1500 έλεγχοι, έχουμε 20 θετικά κρούσματα και συνεχίζουμε σήμερα και στην Έδεσσα», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας συνεχάρη τους συναδέλφους και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ οι οποίοι, όπως είπε από την ήμερα που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη είχαν άριστη συνεργασία: «Είναι εξαιρετικά σημαντική η συμβολή του ΕΟΔΥ στη δημιουργία αυτού του εξεταστικό κέντρου», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «όσες υποδομές κι αν έχουμε πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κάθε πολίτης πρέπει να πειθαρχεί στα κελεύσματα και τις οδηγίες των ειδικών», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες παραβρέθηκαν πριν από λίγο καιρό στο δημαρχιακό μέγαρο όπου και προανήγγειλαν τη δημιουργία δύο νέων εξεταστηρίων για τον κορωνοϊό, το ένα στην Βίλα Πετρίδη και το άλλο εντός της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.