Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (1/10) ο γιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης ενώ παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά χρειάζεται προσπάθεια διαρκείας» υπογράμμισε μιλώντας στο Open ενώ τόνισε ότι «πρέπει να επιβληθούν οι μάσκες και νέα μέτρα για να αποφευχθεί το lockdown».

«Οι Έλληνες είναι καλοί για σπριντ αλλά όχι για μαραθώνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση των γηροκομείων, τα oπoία έχουν φέρει πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη χώρα μας.

«Απαράδεκτο να έχουμε κρούσματα. Χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία και επιλογή. Κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Προσέξτε τις κερκόπορτες: Γηροκομεία, άνεργοι, μετανάστες, αν δεν προσέξουμε τους ασθενέστερους, θα τα βρούμε μπροστά μας», ενώ χαρακτήρισε τα σχολεία και τις εκκλησίες ως «ωρολογιακές βόμβες».

«Ο ιός ήρθε για να μείνει δεν θα τον ξεφορτωθούμε εύκολα, χρειάζεται προσπάθεια διαρκείας. Οι μάσκες είναι από τα σημαντικά εργαλεία, είναι πολύ χρήσιμες δεν μπορούμε να αφήσουμε κακόβουλες παραπληροφορήσεις να τις κάνουν διχαστικό σύμβολο. Πρέπει να επιβληθούν όπως και πολλά μέτρα για να μπορέσει να αποφύγει η Ελλάδα το γενικό lockdown του κορονοϊού» σημείωσε.

Τέλος αναφερόμενος στο εμβόλιο δήλωσε ότι οι μελέτες προχωρούν αλματωδώς: «Υπάρχουν 12 στοιχήματα, που έχουν δοκιμές τρίτης φάσης. Ευελπιστώ ότι κάποια θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου».