Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος που φέτος έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε σχέση με άλλες χρονιές, μιας και συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί σε όλη τη διαδρομή του αγώνα από τις 7:00-17:30, ενώ θα κλείσουν και δρόμοι όπου θα περάσουν οι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Κλειστές θα είναι και στα δύο ρεύματά τους οι λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου είναι Μαραθώνας- λεωφόρος Μαραθώνος- Είσοδος Τύμβου- λεωφόρος Μαραθώνος- Σταυρός- Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Αμπελοκήπων- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει από Παναθηναϊκό Στάδιο είναι : Βασιλέως Κωνσταντίνου- Ριζάρη- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Αμαλίας- Στύλοι Ολυμπίου Διός- Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο)- Βασιλίσσης Όλγας- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο είναι: Βασιλέως Κωνσταντίνου- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Μεσογείων- Φειδιππίδου- Μιχαλακοπούλου- Μεσογείων- Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη- Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λεωφόρος Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Προβλήματα θα υπάρχουν στις εξόδους της Αττικής Οδού προς Ραφήνα από 8.00 -13.30, προς Παλλήνη από 8.00-15.00, στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 8.30-15.10.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» στον φετινό μαραθώνιο ενδέχεται να λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.