Το δικό της «παρών» θα δώσει φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Εννεαμελής ομάδα αστυνομικών από την Αττική και την Κοζάνη, θα φορέσει τη φανέλα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, συμμετέχοντας στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Δρόμο που θα διεξαχθεί στην αυθεντική διαδρομή από τον Μαραθώνα έως το Παναθηναϊκό Στάδιο, την Κυριακή.

«Ο φετινός Μαραθώνιος συμπίπτει με τα 2.500 χρόνια από την ιστορική Μάχη του Μαραθώνα και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον πλανήτη. Τα υψηλά ιδανικά του Ολυμπισμού και της ευγενούς άμιλλας που ευαισθητοποιούν και ενεργοποιούν ακόμα τον άνθρωπο, σε πείσμα όλων εκείνων που έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε «μπίζνες», αξίζει τον κόπο κι εμείς ως Έλληνες αστυνομικοί να τα υπηρετήσουμε με κάθε τρόπο.

Ο μοναδικός αγωνιστικός θεσμός του Μαραθώνιου Δρόμου, με τη διεθνή εμβέλεια και την ανεκτίμητη αξία που έχει τόσο για μας τους Έλληνες όσο και για τους ξένους, που έρχονται επί τούτου αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, μας επιτρέπει να αναδείξουμε και τη δική μας αγωνιστική, συνδικαλιστική πορεία στον καθημερινό μας αγώνα δρόμου, έναν δρόμο στρωμένο με αγκάθια, αλλά σε κάθε περίπτωση αγώνα δίκαιο και ιερό για την κατοχύρωση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας από μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη και δημοκρατική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.