Η κακοκαιρία Ιανός πλήττει τη χώρα μας την Παρασκευή, προκαλώντας αρκετά προβλήματα. Στα Λουτρά Υπατής μάλιστα, εκκενώνεται το νηπιαγωγείο λόγω μεγάλης ποσότητας νερών που έχει εισβάλει στο προαύλιο του σχολείου όπου στεγάζεται και το δημοτικό.

Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, οι γονείς είναι ενημερωμένοι και είναι εκεί όπως και δύναμη της πυροσβεστικής προκειμένου να απομακρύνουν τα νερά και να μπορέσουν να βγουν τα νήπια από το σχολικό κτήριο, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Άνοιξαν οι ουρανοί

Ο Ιανός επισκέφτηκε τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και για περισσότερο από μία ώρα έχουν «ανοίξει» οι ουρανοί. Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως τουλάχιστον σημειώνουν στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «δεν έχουν ξαναδεί τέτοια βροχή».

Δεκάδες υπόγεια ξενοδοχείων έχουν πλημμυρίσει στα Λουτρά Υπάτης και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική είναι συνεχείς. Ανάπηροι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και πυροσβέστες, αστυνομικοί και μέλη της Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να τους απομακρύνουν. Άλλα άτομα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν κυκλώσει τα νερά και χρειάζεται η παρέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβιστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμι και η καταρρακτώδης βροχή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.