Για τη χρήση μάσκας και για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (16/9) ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Σχολιάζοντας ότι «η ζωή συνεχίζεται» είπε ότι «δεν θα μπορούσε να ανασταλεί η μαθησιακή διαδικασία που είναι οξυγόνο και αναπνοή για τα παιδιά».

«Βέβαια η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της πανδημίας, η οποία είναι εξόχως μεταδοτική. H μάσκα είναι ένα προστατευτικό όργανο για να αποτρέπεται η μετάδοση της λοιμώδους ασθένειας. Συνεπώς είναι κάτι συμβατό με τη λογική και την τάξη των πραγμάτων» σημείωσε.

«Σίγουρα μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συγκεκριμένη ασθένεια και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε τη μεταδοτικότητά της», είπε ο κ.κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιώς αλλά και στο Ίδρυμα Προστασίας Νεότητος «Άγιος Γεώργιος-Άγιος Πολύκαρπος» που φιλοξενεί 500 παιδιά.

Ερωτηθείς σχετικά με τους αρνητές μάσκας, απάντησε ότι οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από έλλειψη διακρίσεως. «Ακούγονται τερατώδεις συνωμοσιολογίες και απίθανα και εξωφρενικά πράγματα. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως έχουμε ανθρώπους διασωληνωμένους από τον κορονοϊό, και εκατομμύρια κρούσματα και θανάτους σε όλο τον πλανήτη».

Εστιάζοντας σε περιπτώσεις ιερέων που παρακινούν τους πιστούς να μην φορούν μάσκα, τόνισε πως χρειάζεται «διάκριση και σύνεση» στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Η μάσκα είναι ένα προστατευτικό όργανο για να μην γίνεται διασπορά του ιού μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο», επανέλαβε και τόνισε πως οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς.  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς έκανε τον απαραίτητο διαχωρισμό για την Θεία Κοινωνία.