Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας σήμερα, με πρωτόγνωρες συνθήκες για τους μαθητές. Αρκετοί είναι οι γονείς που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη χρήση μάσκας στα σχολεία. Ανάμεσά τους και η κ. Κούζουνα Σταυρούλα, μητέρα 5 παιδιών, η οποία μίλησε στην κάμερα και εξήγηση γιατί είναι κατά της χρήσης της μάσκας από τα παιδιά.

«Είμαι κατά της χρήσης μάσκας για πολλούς λόγους . Θεωρώ ότι εφόσον δεν υπάρχει τίποτα γραπτό από επιστήμονες ότι τα παιδιά δεν θα πάθουν το οτιδήποτε από την πολύωρη χρήση μάσκας, ειδικά μιας πάνινης και αυτή που δίνουν στο σχολείο, που είναι άθλια για μένα.

Δεν υπάρχει λοιπόν μια τέτοια διαβεβαίωση από αυτούς που μας επιβάλλουν να τη φοράμε στα παιδιά μας. Δεν θέλω να τους τη φορέσω. Τόσο απλά… Ό,τι είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο, ότι είναι καλό για χρήση και κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, ωραία… Αν βγουν λοιπόν όλοι οι υπεύθυνοι και μας πουν “σου υπογράφουμε, δεν πρόκειται το παιδί σου να πάθει τίποτα και αν πάθει εμείς έχουμε την ευθύνη”, αύριο θα πιάσω όλους όσους ξέρω και θα τους πω “τα παιδιά με μάσκα στο σχολείο”», εξηγεί.

Όπως σημειώνει ακόμη, «εδώ αφορά τα παιδιά μας. Υπάρχουν τόσα πράγματα που γίνονται και αφορούν τα παιδιά μας και δεν έχουμε μιλήσει. Νομίζω ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πρέπει υποχρεωτικά λοιπόν να τους βάλουμε κάτι για το οποίο μιλάνε μόνο εταιρείες και όχι οι ίδιοι που βγάζουν νόμους και μας λένε υποχρεωτικά “θα τη φορέσετε”.

Πείτε μου 5 λοιμωξιολόγους που το λένε, θα σας πω εγώ άλλους 10. Πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, παιδοψυχίατροι… δεν βγαίνουν ανοιχτά οι άνθρωποι με το πρόσωπό τους και μιλάνε, δεν κυκλοφορούν αυτά στο διαδίκτυο;».

«Έχω κάνει κάποια κίνηση, έχω δικηγόρο, έχω συντάξει κάποιο έγγραφο μαζί του, που ζητώ τα αυτονόητα… αν είναι να γίνει κάποια ιατρική πράξη στον χώρο του σχολείου, θέλω πρώτα να με ειδοποιήσουν ώστε να δώσω τη συγκατάθεσή μου. Αλλιώς δεν θέλω να ακουμπήσουν το παιδί μου», απάντησε σε ερώτηση αν έχει προχωρήσει η ίδια σε κάποια κίνηση.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος