Δείτε πώς είναι σήμερα το σημείο όπου 480 Έλληνες κατατρόπωσαν 6.200 Τούρκους

Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά εκεί όπου έγινε η περίφημη Μάχη των Μύλων


ΕΛΛΑΔΑ
13:42
03/09/2020
Δείτε πώς είναι σήμερα το σημείο όπου 480 Έλληνες κατατρόπωσαν 6.200 Τούρκους
10
loading

Έχοντας τόσο πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα έως και σήμερα, η Ελλάδα έχει να διηγηθεί και ένα γεγονός σε κάθε γωνιά της. Εξερευνώντας την χώρα μας και μελετώντας την ιστορία της ανακαλύπτουμε, για παράδειγμα, πώς είναι σήμερα τα σημεία που δόθηκαν διάφορες σπουδαίες μάχες της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς είναι σήμερα το σημείο που έγινε μια μάχη, στην οποία 480 Έλληνες κατατρόπωσαν 6.200 Τούρκους. Ο λόγος για την Μάχη των Μύλων.

Το σημείο που 480 Έλληνες κατατρόπωσαν 6.200 Τούρκους

Η Μάχη των Μύλων έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 1825 αποτελώντας πολεμική συμπλοκή της επανάστασης του 1821. Κατά τη διάρκεια της Μάχης των Μύλων που έγινε στην σημερινή Περιφερειακή Ενότητα Άργους, οι Έλληνες απέκρουσαν δύναμη του αιγυπτιακού στρατού του Ιμπραήμ πασά. Στην πραγματικότητα αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη νίκη τους εναντίον του και έσωσε το Ναύπλιο από την απειλή του Ιμπραήμ.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο σπουδαία τη συγκεκριμένη μάχη είναι η αριθμητική ισχύς των δύο λευρών. Ως τις 12 Ιουνίου, η δύναμη των Ελλήνων είχε φτάσει τους 480 (ή κατά τον Τρικούπη 300) άνδρες. Αρχηγός των Ελλήνων είχε οριστεί ο Υψηλάντης και υπαρχηγός ο Κ. Μαυρομιχάλης. Στην ουσία, όμως, αν και στην πράξη κάθε οπλαρχηγός ενεργούσε αυτόνομα, σε συνεργασία όμως με τους υπόλοιπους. Από την άλλη, η τουρκική πλευρά μετρούσε 6.000 πεζούς και 600 περίπου ιππείς.

Η μάχη των Μύλων ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη των Ελλήνων έπειτα από μια σειρά από ήττες, και απέτρεψε την κατάληψη του Ναυπλίου. Αποτέλεσε μια σπουδαία νίκη και λόγω αποτελέσματος αλλά και δεδομένων των συνθηκών και της ισχύος του στρατού.

Μια μάχη που έμεινε στην ιστορία

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος του Μακρυγιάννη με τον υποναύαρχο Δεριγνύ λίγο πριν τη Μάχη, όπως τον περιγράφει ο ίδιος:

«Ἐκεῖ ὀποὔφκιανα τίς θέσες εἰς τούς Μύλους, ἦρθε ὁ Ντερνύς νά μέ ἰδῆ. Μοῦ λέγει: «Τί κάνεις αὐτοῦ; Αὐτές οἱ θέσες εἶναι ἀδύνατες· τί πόλεμο θά κάνετε μέ τόν Μπραΐμη αὐτοῦ;». Τοῦ λέγω: «Εἶναι ἀδύνατες οἱ θέσες καί ἐμεῖς, ὅμως εἶναι δυνατός ὁ Θεός ὁποῦ μᾶς προστατεύει· καί θά δείξωμεν τήν τύχη μας σ’ αὐτές τίς θέσες τίς ἀδύνατες· κι’ ἄν εἴμαστε ὀλίγοι εἰς τό πλῆθος τοῦ Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ’ ἕναν τρόπον, ὅτι ἡ τύχη μᾶς ἔχει τούς Ἕλληνες πάντοτε ὀλίγους. Ὅτι ἀρχή καί τέλος, παλαιόθεν καί ὥς τώρα, ὅλα τά θερία πολεμοῦν νά μᾶς φᾶνε καί δέν μποροῦνε· τρῶνε ἀπό μᾶς καί μένει καί μαγιά. Καί οἱ ὀλίγοι ἀποφασίζουν νά πεθάνουν· καί ὅταν κάνουν αὐτείνη τήν ἀπόφασιν, λίγες φορές χάνουν καί πολλές κερδαίνουν. Ἡ θέση ὁποῦ εἴμαστε σήμερα ἐδῶ εἶναι τοιούτη· καί θά ἰδοῦμεν τήν τύχη μας οἱ ἀδύνατοι μέ τούς δυνατούς». –«Τρέ μπιέν», λέγει κι’ ἀναχώρησε ὁ ναύαρχος».

Δες πώς είναι σήμερα από ψηλά το σημείο που δόθηκε αυτή η σπουδαία μάχη με εικόνες από το κανάλι Haanity του Youtube…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Μορφωσου παλι ρε Έλληνα

  Βαλε μωρε περισσότερα τετοια θεματα να ανεβει η ψυχολογία του Έλληνα και να θυμαται την ιστορία του. Τι φοβαστε μωρε, ολες οι σελιδες του εξωτερικου ετσι κανουν. Και αρθρα και σημαιες και διαλεξεις.
  Μας εχετε πρηξει με κατι γεννητριες και λαιφσταιλ και πολιτικες μπουρδες. Τι ντρεπεστε μωρε

 2. avatar Εσυ κλαίων

  κλάψε για το σύριζα. Εμείς εδώ είμαστε, μην ανησυχείς

 3. avatar Σήμερα

  Τούς άντρες μας τούς πήρε τό big brother, καλέ.

 4. avatar ocular witness

  όταν οι άντρες είχαν μουστάκια

 5. avatar περασμένα μεγαλεία

  και θυμόντα στα να κλαις

  1. avatar You get a cheap book key

   Μεγαλεία που οι Τούρκοι και οι Αιγύπτιοι ήταν μέσα στη χώρα σου και συ προσπαθούσες να τους διώξεις?
   Για μένα μεγαλείο είναι να τους έχεις μακρυά και όταν πλησιάζουν να μπορείς να τους έχεις σε στενό μαρκάρισμα.
   Αυτά, κύριε Υπόδουλε!

  2. avatar Και πάλι το ίδο θα γίνει

   Γιατί φίλε τέτοια ηττοπάθεια; Αν χρειαστεί θα μαζευτούμε και ας είμαστε και ενα γεμάτο ταξί με τον ταξιτζή μαζί. Εσύ δεν θα έρθεις εαν χρειαστεί;

 6. avatar ΚΛΕΩΝ

  Kαι΄λεγα και΄γω που ειναι τα πατριωτικα post?

  1. avatar Πάτροκλος 1.

   Έχει κι νικημένος υπερηφάνεια.
   Πρώτο όμως στοιχείο της είναι η αποδοχή της ήττας του!
   Σε αντίθεση με τους Έλληνες Κομμουνιστές, που αφού ηττήθηκαν σε έναν εγκληματικό αγώνα που έκαναν για να επιβάλουν τη Δικτατορία τους, φρόντισαν να υποβάλλουν στους απογόνους τους το ΜΊΣΟΣ κατά της Ελλάδας.
   Γι\' αυτό βλέπουμε σήμερα όλους εκείνους, των οποίων οι προπάτορες μετείχαν της κομμουνιστικής Ανταρσίας, κάθε φορά που ανακύπτει σχετικό ζήτημα, να επιδιώκουν την καταστροφή της Ελλάδας.
   π.χ. Η ΠΕΡΣΠΑ, που είναι το σημείο στο οποίο υπόγραψε το ΚΚΕ την δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου ! , με την υπομνηση γι\' αυτό που φέρνει η υπογραφή της Συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ με τα ΣΚΟΠΙΑ, που έγινε όχι με κάποια βαθύτερη σκέψη, παρά για την ψηφοθηρία των ψήφων των Ελλήνων Κομμουνιστών, από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι βέβαια για να επιβάλει τον κομμουνισμό στην Ελλάδα, αλλά για να κρατήσει την ΕΞΟΥΣΙΑ, απ\' οποία ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΝ όλοι. Άλλος με το κομμάτι απ\' την πίτα, που του πέταγαν και άλλοι με τα χαβιάργια στα ΚΟΤΕΡΑ !
   Όταν θα καταστρέψεις την ΠΑΤΡΊΔΑ σου, όπου και να πας θα είσαι ΞΕΝΟΣ και αποβλητος ! Μην ξεχνάς τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και τη Σιβηρία !

  2. avatar Έλα ντε ..

   δεν είναι σωστά πράγματα αυτά, πρέπει οι Έλληνες και οι Τούρκοι προλετάριοι να ενωθούν ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Σωστά;
   Τώρα, το αν οι απέναντι δεν το βλέπουν έτσι, θα το μάθουμε στη νεκροψία ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει