Η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οργανώνει αύριο, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, εκδήλωση με τη συμμετοχή 2500 παιδιών, τα οποία θα σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το μνημείο του Παρθενώνα με το σύνθημα: «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα».

Τα παιδιά (όλων των εθνικοτήτων  μεταξύ των οποίων και ΑμεΑ) θα πουν τραγούδια σχετικά με το νόημα της ημέρας ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιήσει λήψεις. Τα παιδιά θα αφήσουν περίπου 2000 πολύχρωμα μπαλόνια, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στις 12:00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά Μελίνα Ασλανίδου, Σόνια Θεοδωρίδου καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Παράλληλα θα λάβουν χώρα και δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο» υπό την επιμέλεια του Θεάτρου Δόρα Στράτου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας και οι Υπουργοί: Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.