Νέο μήνυμα έστειλε σήμερα το 112 σε όσους βρίσκονται σε Μύκονο και Χαλκιδική, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, που έχουν στόχο να περιορίσουν τη διασπορά του κορονοϊού.

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 12-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Μύκονο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Αντίστοιχο μήνυμα εστάλη και στη Χαλκιδική.

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 12-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Χαλκιδική. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Τα έκτακτα μέτρα

  • Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 21-08-2020 έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31-8-2020.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.

Δήμαρχος Σιθωνίας για νέα μέτρα: Τη Δευτέρα θα είναι κρανίου τόπος

Τον έντονο προβληματισμό του για το πρόωρο τέλος του καλοκαιριού, το οποίο θα έρθει μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Μύκονο και Χαλκιδική, εξέφρασε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων είναι αποδεκτή για την προφύλαξη της προστασίας του κόσμου από τον κορονοϊό. «Η Σιθωνία πληρώνει ιδιαίτερα περιστατικά που συνέβησαν σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής. Εμείς ούτε φιέστες κάναμε, ούτε πάρτι, ούτε μεγάλες συναθροίσεις είχαμε. Αλλά δυστυχώς το γενικό κλίμα για τη Χαλκιδική επηρεάζει και τη Σιθωνία» είπε στο GRTimes.gr.

Ο κ. Ντέμπλας αναφέρει δε, πως στην περιοχή της Σιθωνίας, πολίτες και επαγγελματίες είχαν συμμορφωθεί με τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επισημαίνει μάλιστα πως τα νέα μέτρα θα φέρουν νωρίτερα το τέλος του καλοκαιριού για τη Σιθωνία, που ήδη υπήρξε δύσκολο λόγω της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τη Δευτέρα θα είναι κρανίου τόπος».