Συναγερμός έχει σημάνει στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης μετά τη νέα διασπορά κορονοϊού, με συνολικά 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι τρόφιμοι παρουσίασαν συμπτώματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η διεύθυνση λέει, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι τηρούνταν τα μέτρα και η μόλυνση προέκυψε αφότου κάποιος από τους ηλικιωμένους επισκέφθηκε εξωτερικό ιατρείο.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes o πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, τα θετικά κρούσματα εντοπίζονται σε 15 ηλικιωμένους του γηροκομείου και σε 7 εργαζόμενους.

Χθες μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους της «Εστίας Παπαγεωργίου».

Στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πάτερ Γεώργιος «έχουν ήπια συμπτώματα» ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί  η μεταφορά του ιού.

Σημειώνεται μάλιστα πως στις 12 το μεσημέρι αναμένεται  να γίνει εκ νέου έλεγχος στο προσωπικό και τους τρόφιμους του γηροκομείου από τον ΕΟΔΥ, ενώ στον χώρο θα γίνουν απολυμάνσεις.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.