Έκθεση με θέμα «Η Ελληνική Παραδοσιακή Νυφιάτικη Φορεσιά» φιλοξενείται έως τις 19 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, με διοργανωτές τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το «Εργαστήρι Ελληνικής Παραδοσιακής Φορεσιάς».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων – χωρίς συμμετοχή. Η ξενάγηση και η παρουσίαση θα γίνει από την Πελαγία Οικονομίδη -πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής, τμήμα θεατρικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

-Ντύσιμο κάποιων παιδιών με παραδοσιακή φορεσιά.

-Παιχνίδι ερωταπαντήσεων σε σχέση με την σειρά που φοριούνται τα κομμάτια των φορεσιών και αναφορά σε κάποια από αυτά όπως είναι το ζωνάρι ή η ζώνη που τα συναντάμε στις περισσότερες γυναικείες και ανδρικές φορεσιές και γιατί.

-Αναφορά στις διαφορές των φορεσιών ανάλογα με την κοινωνική θέση της γυναίκας και την ηλικία της. Άλλη η φορεσιά της γιαγιάς, της παντρεμένης, της λεύτερης κτλ

-Αναφορά στον ρόλο του εμπορίου και κυρίως στην «τοποθέτηση» των φορεσιών μέσα στον χρόνο.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για την ξενάγηση. Τηλ επικοινωνίας: 2295030254, 6972280716, 6946353924

Πνευματικό Κέντρο, αίθουσα «Κωνσταντίνος Κ. Καβάφης»: Ακαδημίας 50

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00, 17:00-20:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 13:00

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.