Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει, σήμερα, το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια, για την ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Οι ψυχολόγοι θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Ξυπνήσαμε και είδαμε ποτάμια νερού και λάσπης»

Τραγικές καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι της Εύβοιας μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια», που άφησε πίσω της 7 νεκρούς, ενώ ένα άτομο αγνοείται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η χθεσινή νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη καθώς όλοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη, όπως είπε στον ΣΚΑΪ κάτοικος του Λευκαντίου.

«Κανείς δε μπορούσε να περιμένει αυτή την ποσότητα βροχής. Μαγαζιά έχουν καταστραφεί, το ίδιο και σπίτια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δρόμος μπροστά από το σπίτι του είχε γεμίσει νερά, όπως είπε, και προσπαθούσαν επί ώρες να απομακρύνουν τα χόρτα από τα φρεάτια. «Ρεύμα δεν είχαμε τις πρώτες ώρες» επισήμανε.

Πολλοί είναι εκείνοι που θα μείνουν σε σπίτια φίλων, καθώς η πλημμύρα κατέστρεψε τα σπίτια τους, ενώ η μεταφορά σε άλλες περιοχές είναι δύσκολη. Άλλοι δεν κοιμήθηκαν και καθόλου.

Οι νεκροί στην Εύβοια είναι επτά: ένα βρέφος 8 μηνών και δύο ενήλικες στην περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη στο Μπούρτζι Ευβοίας και ακόμη δυο πολίτες στην περιοχή Αμφιθέα.Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος στην περιοχή.

Όπως είπε ο κάτοικος Λευκαντίου «δεν υπήρχε καμία ενημέρωση. Απλώς ξυπνήσαμε και είδαμε ποτάμια νερού και λάσπης».