Την ιδιότητά του ως μετεωρολόγος χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο για τον επικείμενο καύσωνα και τους κινδύνους που δημιουργεί για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών.

Κατά την ομιλία του αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση, έκανε αναφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από την Πέμπτη (30/07), αλλά και για τον κίνδυνο φωτιάς λόγω των ενισχυμένων ανέμων.

«Θα σας παρακαλέσω να με προσέξετε όλοι, επειδή έρχονται δύσκολες ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Έρχεται ένας καύσωνας που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας και να ενημερώσετε στις περιοχές σας τους τοπικούς φορείς και τους τοπικούς άρχοντες», είπε αρχικά ο κ. Καλλιάνος.

Και πρόσθεσε: «Έρχεται και αέρας πολύ δυνατός, 7 και 8 Μποφόρ και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τις πυρκαγιές. Ας μην καεί άλλο η Ελλάδα. έρχονται τρεις δύσκολες ημέρες», ενώ έκανε γνωστό πως από την Κυριακή πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται ενδεχομένως και βροχούλες».

Δείτε το σχετικό βίντεο: