Φωτιά στις Κεχριές: Εισήγηση για εκκένωση του Σοφικού – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων


ΕΛΛΑΔΑ
20:30
23/07/2020
Φωτιά στις Κεχριές: Εισήγηση για εκκένωση του Σοφικού – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία
5
loading

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων».

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

Εκκενώθηκε κι άλλος οικισμός και κατασκήνωση – Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Κεχριές στην Κόρινθο ενώ εκκενώθηκε και έβδομος οικισμός. Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εισήγηση για εκκένωση του οικισμού Δρασσά ενώ οι υπεύθυνοι κατασκήνωσης στην περιοχή προχώρησαν επίσης σε εκκένωση.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια. Στο σημείο επιχειρούν: 268 Πυροσβέστες, 61 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το τοπικό korinthostv.gr, ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Και μη χειρότερα να λέμε

  Η μισή Κορινθία καίγεται και τα κανάλια δείχνουν το Μάτι...

 2. avatar Τι έγινε ρε

  Ακόμα να σβήσουν τη φωτιά οι άριστοι ? Και όχι γελοιοι δεν είμαι συριζαιος

  1. avatar Τι έγινε ρε……. Βγήκαν οι πελάτες απο το ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ-ΑΥΓΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ..και γράφουν στο ίντερνετ.

   . ,,

  2. avatar Κι εμείς αυτό αναρρωτιόμαστε

   Κάτι για ύποπτες διάσπαρτες εστίες έχει γίνει λόγος.

 3. avatar ΕΛΑΤΕ ΜΥΚΟΝΟ

  ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΦΩΤΙΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει