Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων

Αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος


ΕΛΛΑΔΑ
8:40
19/07/2020
Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων
8
loading

Ανοικτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, από κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, είναι από τις 11:00 έως και τις 18:00. Ωστόσο, κάποια μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα εφαρμόζουν ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00.

Αντιδρά η Ο.Ι.Υ.Ε

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος με ανακοίνωσή της ζητάει να μη λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές καθώς «η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε ένα αναποτελεσματικό και αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου».

Η ομοσπονδία υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι: «όπως και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η υποτίμηση της εργασίας παρουσιάστηκε ως «ανάπτυξη» και ως ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση, έτσι και τώρα μέσω του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», επιδιώκεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και οι μειώσεις των μισθών».

Επίσης εκτιμά ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο η καταναλωτική δυνατότητα είναι χαμηλή και επιπλέον το περιβάλλον γίνεται δυσμενέστερο λόγω της έλλειψης τουρισμού. Οπότε, σύμφωνα με την ομοσπονδία, δεν ισχύει ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα τονώσει την αγορά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Αλήθεια..

  Μια τέτοια μέρα σε μια τέτοια χώρα (διαλυμένη οικονομικά και με πρόβλεψη νέου μνημονίου) πρέπει να είσε σοβαρά άρρωστος ωστε να μην είσε με φίλους με τον την σύντροφο σου ίσος σε κάποια κοντινή παραλία και να προτιμήσεις να πας για ψώνια

  1. avatar Ιόλη

   Ορθα ομιλείτε. Η παραλία μετά εκλεκτής παρέας σαφώς υπερτερεί και προέχει έναντι των πάσης φύσεως μπιχλιμπιδιων . Άιντε και τα πήρες, παροδική θα είναι η αίσθηση της πληρότητας που σου προσφέρουν, όπως περαστικοί είμαστε και εμείς. Ευτυχώς να λέμε που οι ψυχές και οι καρδιες ακόμα και στην πλεονεξία τους, δεν ακολουθούν λογική τσέπης μπορούν αδηφάγα να ικανοποιηθούν διατηρώντας και ενισχύοντας τα ευγενή, τα ανθρώπινα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Τούτο το παράδοξο συντελείται διότι τροφοδοτούνται όχι από τραπεζογραμμάτια αλλά από καύσιμο και ανταλλάγματα που πηγάζουν αστείρευτα εκ βάθους καρδίας, τα οποίο έχουν αντίκρυσμα, για καλή μας τύχη, μόνο στις ανθρώπινες κ στις (συν)αισθηματικές και ουχί στις εμπορικές και αγοραίες συναλλαγές. Ωραίο και σοφό το σχόλιο σου👍

 2. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Ποτέ την Κυριακή ώστε να κλείνουν και αυτοί!!

 3. avatar ΕΔΩ

  Λεφτά δεν έχει ο κόσμος να φάει ή Κυριακή μας μάρανε!!!!!

  1. avatar Η αγορά χρειάζεται να κινηθεί

   Εσύ μην πας. Για να έχει λεφτά ο κόσμος, χρειάζεται να κινείται η αγορά. Δεν προκύπτουν από αλλού τα λεφτά. Δεν τα μοιράζουν τα λεφτόδεντρα. Σε όλη την Ευρώπη, συνηθισμένο να ανοίγουν τις Κυριακές τα μαγαζιά. Στο Λονδίνο, όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και ο εργαζόμενος σε άλλους τομείς κόσμος που τις καθημερινές δεν έχει χρόνο να πάει για ψώνια, πλημμυρίζει τους δρόμους και συνδυάζει τα ψώνια με μια ωραία Κυριακάτικη βόλτα. Και η αγορά κινείται.

   1. avatar Ποιό…Λονδίνο βρε κακομοίρη;

    Συγκρίνεις την αγορά μιας αυτόνομης αποικιοκρατικής υπερδύναμης, πλήρως βιομηχανοποιημένης, με δικό της νόμισμα και τώρα πιά εκτός ευρωπαικής ένωσης...με μια καρικατούρα αγοράς, μιας υπανάπτυκτης και ανοργάνωτης χώρας με διεφθαρμένους κρατικούς θεσμούς και χρεωκοπημένη οικονομία, αλυσοδεμένη στα μνημόνια και υποθηκευμένη για τα επόμενα 100 χρόνια;
    Νέες επενδύσεις, παραγωγή πλούτου και εξαγωγές, χρειάζεται για να επανεκκινήσει η πραγματική οικονομία. Νέες κερδοφόρες επιχειρήσεις! Δουλειές! Έτσι θα αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και ο τζίρος της αγοράς και όχι με ανακύκλωση της λαθραίας μιζέριας της στις κυριακάτικες βόλτες.

   2. avatar Γαβ γαβ

    Τι λες μωρέ .....κλω κλω δε γουστάρω να γίνω Ευρωπαίος . Θέλω να μείνω Έλληνας με το μεγάλο [...]
    Κατάλαβες ευρωλαγνε?

   3. avatar Παπ

    Τι λες ρε νούμερο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει