Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η α’ φάση των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ 2020, που διεξήγαγε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, περισσότεροι από 4.800 υποψήφιοι, 70 ειδικοτήτων εξετάστηκαν σε όλη την επικράτεια, ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια που είχαν να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης.

Η επόμενη φάση για τους υποψηφίους των υπολοίπων ειδικοτήτων προγραμματίστηκε για το τέλος Αυγούστου, με κύριο μέλημα, όπως τονίζει το υπουργείο, την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εξεταζομένων, καθώς και των συντελεστών των εξετάσεων.

Από το υπουργείο σημειώνεται, επίσης, ότι η προετοιμασία των εξετάσεων πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας.

«Οι εξετάσεις πιστοποίησης της επαγγελματικής κατάρτισης συνιστούν θεμελιώδες βήμα για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας των αποφοίτων Ινστιτούτων και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς πιστοποιούν τις γνώσεις των επιτυχόντων σε συγκεκριμένες ειδικότητες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν απασχόληση στους επαγγελματικούς χώρους που έχουν επιλέξει», αναφέρει το υπουργείο όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του ΕΟΠΠΕΠ για τη διοργάνωση των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

«Ο ΕΟΠΠΕΠ μπορεί να συμβάλει καίρια στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας και να δώσει επαγγελματικές διεξόδους με προοπτική. Στην ίδια κατεύθυνση, δρομολογούμε, με τη σημαντική συμβολή των κοινωνικών εταίρων, ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και διά βίου μάθηση, ώστε να συνδεθούν άμεσα με την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας», δήλωσε η υπουργός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.