Η μάχη για το χρίσμα του προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και Τρίτη μεταξύ του ποινικολόγου Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος για πρώτη φορά διεκδίκησε την ψήφο των συναδέλφων του και του σημερινού προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλου.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 34,76% αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Αδαμόπουλο που συγκέντρωσε 23,14%.

Την ίδια ώρα, οριστικοποιήθηκαν τα ονόματα των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ και πρώτος στις προτιμήσεις των Αθηναίων δικηγόρων αναδείχθηκε ο σύμβουλος Δημήτρης Βερβεσός του συνδυασμού ΕRGA OMNES – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση, τον οποίο ψήφισαν 1.432 συνάδελφοί του.

Συγκεκριμένα, από το συνδυασμό του Γιάννη Αδαμόπουλου Κοινωνία των Δικηγόρων, εξελέγησαν οι εξής έξι σύμβουλοι (μέλη του Δ.Σ.): Ιωάννα Καλαντζάκου, Φώτης Κώτσης, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Αθανάσιος Παυλόπουλος, Νικόλαος Κούτκιας και Ελευθέριος Ράντος.

Από το συνδυασμό του Βασίλη Παπαστεργίου, Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας, εξελέγησαν οι εξής τρεις σύμβουλοι: Βασίλης Παπαστεργίου, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και Δημήτρης Μπελάντης.

Από το συνδυασμό του Παναγιώτη Περάκη, Ανεξάρτητη Πρόταση, εξελέγησαν οι εξής δύο σύμβουλοι: Παναγιώτης Περάκης και Χαράλαμπος Κονδύλης.

Από το συνδυασμό του Παναγιώτη Γαλετσέλλη, Δημοκρατική Σύμπραξη Δικηγόρων, εξελέγησαν οι εξής δύο σύμβουλοι: Παναγιώτης Γαλετσέλλης και Βασίλης Κατσαφάδος.

Από το συνδυασμό του Άγγελου Βρεττού, Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, εξελέγη ο Αντώνης Αντανασιώτης.

Από το συνδυασμό ΕRGA OMNES – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση, εξελέγησαν οι εξής πέντε σύμβουλοι: Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος, Χριστίνα Τσαγκλή, Γεώργιος Μπουλούκος και Ευστάθιος Αναλυτής.

Από το συνδυασμό Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη, εξελέγησαν οι εξής δύο σύμβουλοι: Χριστίνα Κουντούρη και Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Από το συνδυασμό Ενωμένοι Δικηγόροι, εξελέγησαν οι εξής δύο σύμβουλοι: Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου και Βασίλειος Βραχιώτης.