Νοθευμένο μέλι ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι


ΕΛΛΑΔΑ
12:35
14/07/2020
Νοθευμένο μέλι ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
3
loading

Μέλι από άνθη και βότανα που βρέθηκε νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο ανακαλεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται για μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην ΕΕ για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ (Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη).

Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό/νοθευμένο προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar SER 30

  με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗ / ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ .

  1. avatar Babis o flu

   Κανείς δεν θα το μάθει, άρα...το ξανακάνουμε.

  2. avatar ρε μαστορα…

   εγραψες ολοκληρο κατεβατο για λαμογια και ιστοριες για αγριους, ενα καλημερα με μελι στο google κουραστηκες να γραψεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει