Η βροχή μαζί με το χώμα πάνω στις ράγες φαίνεται ότι αποτέλεσε ένα κακό «κοκτέιλ» που οδήγησε στην πρόσκρουση του συρμού του ΗΣΑΠ πάνω σε τοιχίο στον τερματικό σταθμό της Κηφισιάς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο. Στο σημείο αναμένεται πραγματογνώμονας.

«Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός, ευτυχώς όχι με θύματα, με 10 ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες. Προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε ο συρμός της ανόδου.

Αυτό οφείλεται στο ότι το αντιολισθητικό σύστημα του τρένου δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από τη βροχή σε ανάμειξη με τη σκόνη και τα χωμάτινα υπολείμματα της ράγας» είπε ο κ. Θωμάκος.

Και πρόσθεσε: «Οι συμπολίτες μας είναι ελαφρώς τραυματισμένοι, διακομίστηκαν σε γειτονικά νοσοκομεία, η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να κάνει σπουδαία πράγματα. Μπορεί να δημιουργηθεί κατάσταση ολισθηρότητας από τυχαία γεγονότα. Έρχεται πραγματογνώμονας. Η συγκοινωνία δεν παρακωλήθηκε καθόλου».

Με βάση τη διοίκηση του ΕΚΑΒ οι τραυματίες είναι τελικά 8 και διακομίστηκαν τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και πέντε στον Ευαγγελισμό. Ο ένατος επιβάτης δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος