Μεγάλος Περίπατος: Επιστήμονες και φορείς στη διαβούλευση του δήμου Αθηναίων

Διεξήχθη υπό την προεδρία του Κώστα Μπακογιάννη


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
03/07/2020
Μεγάλος Περίπατος: Επιστήμονες και φορείς στη διαβούλευση του δήμου Αθηναίων
7
loading

Με τη συμμετοχή επιστημόνων και φορέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (2/7) η τρίτη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας υπό την προεδρία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

H Διαπαραταξιακή Επιτροπή, όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Αθηναίων συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας και σε αυτήν συμμετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, επιστήμονες εγνωσμένου κύρους (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, πολεοδόμοι, συγκοινωνιολόγοι κ.α.) που με την πολύτιμη γνώση και την μεγάλη εμπειρία τους συμβάλουν καθοριστικά στην διαδικασία της διαβούλευσης  για τον Μεγάλο Περίπατο.

Αντικείμενο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής είναι:

 • Η παρακολούθηση και συνεχής αξιολόγηση της εξέλιξης του πιλοτικού έργου με τις ήπιες παρεμβάσεις που γίνονται σε αυτή τη φάση κι έχουν προσωρινό χαρακτήρα.
 • Η οργάνωση της διαβούλευσης με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς που με τις προτάσεις τους συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη του αρτιότερου αποτελέσματος.
 • Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα οριστικά και μόνιμα έργα και τις παρεμβάσεις που θα πάρουν τη θέση των σημερινών προσωρινών  μετά το διάστημα της πιλοτικής διαδικασίας.

Στην χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαβούλευσης κατέθεσαν τις απόψεις τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα οδηγών και πεζών  στην πόλη. Επίσης με την μελετητική ομάδα Ειδικού Χωρικού Σχεδίου συζητήθηκε εκτενώς το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είναι στο τελικό στάδιο εκπόνησης.

Στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαβούλευσης μετέχουν εκτός από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Αξιώτης, αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών & Σχεδίου Πόλεως, η Δέσποινα Αλεβιζάκη, δημοτική σύμβουλος από τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου, ο Γιώργος Μπρούλιας, δημοτικός σύμβουλος από τον συνδυασμό «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου, ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» του Νίκου Σοφιανού και ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων.

Οι επιστήμονες που με την καθοριστική συμβολή τους εξελίσσονται οι εργασίες της Διαπαραταξιακής Επιτροπής είναι οι εξής:

 • Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος
 • Μάρω Ευαγγελίδου, πολεοδόμος-χωροτάκτης
 • Μαρία Καλαντζοπούλου, πολεοδόμος-χωροτάκτης- συγκοινωνιολόγος
 • Θωμάς Μαλούτας, Καθηγητής Κοινωνικής Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
 • Γιώργος Πανέτσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών - Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτόνων
 • Γιώργος Πατρίκιος, Επ. Καθηγητής Αρχιτεκτονικής-Πολεοδομίας, ΔΠΘ
 • Κωνσταντίνος Σερράος, Καθηγητής ΕΜΠ - Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας
 • Δήμητρα Σιάτιτσα, αρχιτέκτονας πολεοδόμος
 • Παναγιώτης Τουρνικιώτης Καθηγητής ΕΜΠ - Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Η επόμενη, τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Γελάνε και οι πέτρες…

  Ο «δημοκράτης» δήμαρχος αγνοεί παντελώς το γεγονός πως όλος ο κόσμος βρίζει, ο θείος έχει δώσει «γραμμή» στα ΜΜΕ να μην δείχνουν τις αντιδράσεις και κατά τα άλλα συστήνεται και μια επιτροπή για να μασουλήσουν μερικοί ακόμα και να μας πείσουν στο τέλος πως κατόπιν ενδελεχούς μελέτης το έργο έπρεπε να γίνει.
  Υπάρχει καμία περίπτωση η επιτροπή να αποφανθεί πως το έργο ΔΕΝ έπρεπε να γίνει και πως πρέπει ο μάγκας να το ξηλώσει; Για να ξέρω δηλαδή...

 2. avatar Όπως Εύξεινος Πόντος τη Μαύρη Θάλασσα

  Ο βλαχοδήμαρχος ονόμασε περίπατο τη μεγάλη ταλαιπωρία που επιφυλάσσει στους δημότες και τους οδηγούς της Αθήνας.

  1. avatar West

   Είσαι βλάχος με περικεφαλαία ντροπή σου
   Εσυ από που είσαι κ φυσικά όχι από την ζυριχη
   Αν δεν σου αρέσει ο δρόμος ανοικτός
   Πίσω στο χωριό σου
   Ντροπή

 3. avatar BigBadWolf

  Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής ή πολεοδόμος για να καταλάβεις οτι ο \"πεζόδρομος\" της Πανεπιστημίου είναι ανοησία τεραστίων διαστάσεων. Η Πανεπιστημίου έχει φαρδιά πεζοδρόμια και από τις 2 μεριές. Τι εξυπηρετεί το να χάσουμε μια λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς ουσιαστικό λόγο μόνο ο δήμαρχος και οι αυλικοί του ξέρουν.

 4. avatar Ωεέωω!

  Πρώτα αποφασίσαμε, μετά διατάξαμε , μετά καναμε τα ψώνια μας με απευθείας αναθέσεις (με την ΠΝΠ του θείου για τον Κορωναιό με το οποίο ξεσαλώσαν οι δημάρχοι να δεινουν εργα με απευθείας αναθέσεις) και μετά το κράξιμο, κάνουμε και μια διαβούλευση για να φανουμε και δημοκράτες....

 5. avatar .;.

  Αφου τα έχτισε ολα, βασάνισε τον κοσμο να μη μπορεί να φτασει στην εργασια του, να εχει εργασιακα προβληματα, γκρινιες, στρες, τωρα καλει καθηγηταδες και συγκοινωνιολόγους. Τι βλαχοτεμπελης ειναι αυτος ο προστατευομενος της πρεσβειας. Χώρια που μονο πακιστανοσομαλους με αλυσιδες και χρυσες χαντρες βλεπεις να χαιρονται τα εργα του

 6. avatar Όλα για τους μπαμπάδες σας

  Δηλαδή τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον τουρισμό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει