Προβληματισμός επικρατεί για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γ. Παναγιωτακόπουλος μίλησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους ελέγχους εν μέσω της επανεκκίνησης του τουρισμού.

«Τα πρωτόκολλα έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα και όχι ατομικό, ο σκοπός τους είναι να ανιχνεύσουν τους περισσότερους» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Οι τουρίστες θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο 48 ώρες πριν φτάσουν στη χώρα μας. «Το έντυπο θα το προμηθεύονται σε συνεννόηση με τις ταξιδιωτικές αρχές, δεν είναι κάτι δύσκολο» πρόσθεσε.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερα κρούσματα. Το θετικό είναι ότι είναι ομαδοποιημένα. Πάντοτε θα θέλαμε να είναι λιγότερα. Ο ιός είναι εδώ και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε» είπε.

«Το θέμα διογκώθηκε»

Υπενθυμίζουμε ότι χθες βρέθηκε ύποπτο κρούσμα στην Αίγινα από άνδρα που ήρθε από το εξωτερικό για να παραστεί σε κηδεία. Στο πρώτο τεστ φαίνεται ότι βρέθηκε θετικός, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ.

Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς είπε χθες, σύμφωνα με το Aegina Portal, ότι είναι ενήμερος για το περιστατικό και τόνισε πως το θέμα το χειρίζεται το Κέντρο Υγείας Αίγινας και ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για το ζήτημα.

«Το κρούσμα είναι εισαγόμενο, είναι ύποπτο ακόμα, σήμερα θα γίνει η επιβεβαίωση, δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τον ΕΟΔΥ» είπε ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Τζίτζης.

«Το θέμα διογκώθηκε από σάιτ της Αθήνας και του Πειραιά. Θα γίνει ιχνηλάτιση, τα περισσότερα δείγματα στο νησί είναι αρνητικά. Η Αίγινα παραμένει ασφαλής προορισμός» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο: