Την αισιοδοξία του για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega.

Όπως εξήγησε, εξ’ αφορμής και της τουριστικής περιόδου, οι αρχές της χώρας μας έλαβαν μια σειρά μέτρων για την «ανάσχεση» του κορoνοϊού, όπως, τον δειγματοληπτικό έλεγχο στα αεροδρόμια και αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους τουριστικούς προορισμούς.

«Δεν υπάρχει απόλυτα ασφαλής τουρισμός» διευκρίνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, όμως είναι ένας κίνδυνος διαχειρίσιμος, τον οποίον πρέπει να πάρουμε για την οικονομία της χώρας» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός αρνητικού σεναρίου, με πιθανή αύξηση κρουσμάτων στα νησιά ή σε άλλα σημεία της χώρας, έκανε λόγο για διαχείριση με κατά τόπους lockdown αν και «δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τόσο ακραία σημεία».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ανησυχία θα προκαλέσει στις αρχές «μια συρροή κρουσμάτων τοπικά και μια αυξητική τάση. Δηλαδή κάθε μέρα να εμφανίζονται περισσότερα κρούσματα από την προηγούμενη μέρα. Αυτό θα χτυπήσει καμπανάκι ότι εξαπλώνεται η επιδημία».