Για τον κορονοϊό, τον Σωτήρη Τσιόδρα, τους καλλιτέχνες αλλά και τα περιοριστικά μέτρα μίλησε ο Γιάννης Μπέζος, το πρωί της Τετάρτης καλεσμένος στην εκπομπή «OPEN Ελλάδα».

«Ο κόσμος είναι σε μια αναταραχή λόγω της δημόσιας υγείας, αισθανόμαστε ακόμα ανασφάλεια, δεν μπορούμε όχι απλώς να ονειρευτούμε ούτε και να σχεδιάσουμε» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε: «Στη χώρα μας λειτουργούμε περισσότερο ως υπήκοοι παρά ως πολίτες. Δεν θέλουμε να παίρνουμε εύκολα την ευθύνη. Υπακούσαμε στα μέτρα. Υπήρχε ένα κομμάτι ωριμότητας αλλά υπήρχε και εξαναγκασμός. Μην τα περιμένουμε όλα από την Πολιτεία, πρέπει να έχουμε ευθύνη. Τώρα θα δοκιμαστούμε» είπε ο Γιάννης Μπέζος στους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο.

Αναφερόμενος στον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρας είπε: «Κάθε μέρα σχεδόν έβλεπα τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ήταν ένας άνθρωπος που φαινόταν ότι ξέρει καλά τη δουλειά του, ότι αυτό που λέει το εννοεί και ότι είναι σαν ένα μέλος της οικογένειάς μας. Αυτό λειτούργησε πολύ συνεκτικά. Σαν να ήταν ένας δικός μας άνθρωπος».

Μιλώντας για την κατάσταση στα θέατρα και πώς αυτή διαμορφώνεται, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Φυσικά και θα σταματούσα μια παράσταση εάν υπήρχε συνωστισμός, αν και δεν θα υπήρχε περίπτωση να γίνει. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο στα θέατρα που αφορά μια πληρότητα της τάξης του 40% με 50%. Αυτοί θα μπουν και με ποιο τρόπο θα μπουν. Εφόσον αυτό τηρηθεί, θα γίνει η παράσταση. Αλλιώς είναι σαν να εκμεταλλευόμαστε κάτι και το θεωρώ χυδαίο στους καιρούς που ζούμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιοι θα χάσουν, δεν γίνεται, είμαστε σε αναταράξεις. Δεν είμαστε όπως πέρσι» ανέφερε ο ηθοποιός.