Προτεραιότητα ο έλεγχος των κτηρίων στην Κεφαλονιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ


ΕΛΛΑΔΑ
13:18
27/01/2014
Προτεραιότητα ο έλεγχος των κτηρίων στην Κεφαλονιά
loading

Στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, ανατίθεται ο συντονισμός των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Κεφαλονιά με τον χθεσινό ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ.

Ο κ. Σπύρου, ο οποίος αυτή την στιγμή μεταβαίνει στο Φισκάρδο και αργότερα θα επισκεφθεί το Ληξούρι, μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τις πρώτες ενέργειες που θα γίνουν για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νησί.

«Έχουν έρθει ακόμα 50 μηχανικοί στην Κεφαλονιά ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο έλεγχος όλων την δημόσιων κτιρίων αλλά και των σπιτιών που έχουν χτυπηθεί από τον εγκέλαδο» τόνισε ο Σπ. Σπύρου, ο οποίος ανέφερε ότι «οι μηχανικοί που βρίσκονται στο νησί έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Μία ομάδα που ελέγχει όλα τα δημόσια κτίρια και μια άλλη που κάνει ελέγχους σε σπίτια».

«Μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και εισήγησης δικής μου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης, κήρυξε την Κεφαλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε μετά από τους ελέγχους που θα γίνουν από τους μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος να κηρυχθεί το νησί σεισμόπληκτο»

(Πηγή φωτογραφίας e-kefalonia.net)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει