Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα εκδικαστεί, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των καταγγελιών της γαλακτοβιομηχανίας «Μεβγάλ» για εκβίασή της το Σεπτέμβριο του 2006, ενόψει της έρευνας που διενεργούσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για «καρτέλ στο γάλα».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο τότε Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 5,5 ετών ο καθένας, με αναστολή.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε μετατρέψει την αρχική κατηγορία της εκβίασης σε απόπειρα εκβίασης, επιβάλλοντας ποινή 4 ετών για την πράξη αυτή και ποινή 18 μηνών στον καθένα για δωροδοκία, που αφορά τον πρώτο κατηγορούμενο και συνέργεια στη δωροδοκία για τους υπόλοιπους. Και στους τρεις κατηγορούμενους είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.