Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την καθημερινότητα με πολλούς τρόπους και ένας από τους τομείς που θα δούμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν τα θαλασσινά μπάνια.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρθηκε στο θέμα μέσω τηλεοπτικής του τοποθέτησης και εξήγησε πως πρέπει να οριστούν οι κανόνες για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, αλλά και ότι το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην επιστημονική επιτροπή αυτές τις ημέρες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι συνωστισμός λόγω των σταγονιδίων και σε μικρότερο βαθμό οι χειραψίες και οι επιφάνειες. «Δεν αποτελεί πρόβλημα, η άμμος, το νερό και ο αέρας», σημείωσε και στάθηκε στην καθαριότητα που πρέπει να υπάρχει στις ντουζιέρες.

«Καλό είναι άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους να μην έρχονται σε στενή επαφή», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι κυρίως έξω στην παραλία, καθώς μέσα στη θάλασσα οι άνθρωποι κρατούν πάντα μια απόσταση.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ζώνες ωρών κατά τις οποίες θα πηγαίνουν στις παραλίες οι ηλικιωμένοι, τόνισε ότι τα σενάρια είναι διάφορα για την αποφυγή του συγχρωτισμού, αλλά το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι να μην υπάρχει πολύς κόσμος στην παραλία.

Όσον αφορά τις πισίνες, επισήμανε πως «είναι πιο εύκολο», καθώς εκεί ήδη ισχύουν κανόνες για τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν συγχρόνως και μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί η μείωση του αριθμού τους.