Στην κατάσταση που επικρατεί στα Ανώγεια μετά το διπλό φονικό εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (6/5) ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων κ. Νίκος Βρέντζος ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

«Όλοι έχουν συνταραχθεί από το απρόσμενο διπλό φονικό αλλά προς το παρόν έχει καταλαγιάσει η εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία των Ανωγείων» είπε μιλώντας στο Mega και ευχήθηκε αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Όπως τόνισε στόχος είναι «να κρατηθεί πάση θυσία η κοινωνική συνοχή και να επικρατήσουν οι φωνές των ψυχραιμότερων και της λογικής», ενώ πρόσθεσε ότι «ήδη έχει δώσει ένα στίγμα προς αυτήν την κατεύθυνση η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, η οποία είπε στην κηδεία του πατέρα της, πως το θέμα πρέπει να τελειώνει εδώ».

Για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία συνολικά στην Κρήτη, σχολίασε ότι ο Σύλλογος καταδικάζει τα φαινόμενα οπλοφορίας και οπλοχρησίας. «Μέσα σε τρία χρόνια υπήρξαν τρία αθώα θύματα στο χωριό. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει, ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας».

«Το χωριό των Ανωγείων είναι ένδοξο και έχει μεγάλη ιστορία στον πολιτισμό και τη φιλοξενία και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας» συμπλήρωσε.

Τέλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τον «κατευνασμό των δύο οικογενειών».