Αντιφασιστική συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταγγέλλει ως ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, και, όπως αναφέρει το corfupress.gr καλεί τον κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος  θα δώσουν το παρών στα επίσημα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στην Κέρκυρα.

Το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής:

«Ως ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ καταγγέλλουμε ως ανεπιθύμητη την οργάνωση της Χ.Α. καθώς και τα γραφεία που σκοπεύει να εγκαινιάσει (Παρασκευή 27/12, ώρα 19.00) στο κέντρο της Κέρκυρας. Παράλληλα εφιστούμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα του κράτους αλλά και στο λαό της Κέρκυρας, ώστε να αποτραπούν φασιστικές δράσεις και εκδηλώσεις στον τόπο μας.

Θεωρούμε πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα των Κερκυραίων πολιτών να δημιουργούνται εστίες εκκόλαψης του φασισμού στην πόλη μας και μάλιστα να εγκαινιάζονται από τους εκπρόσωπους της Ναζιστικής, φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κερκυραϊκός λαός δε θα αφήσει περιθώρια δράσης και έκφρασης φασιστικών εκδηλώσεων και φαινομένων στο νησί μας, και ότι τα γραφεία αυτά δε θα λειτουργήσουν ποτέ.

Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση που συγκαλείται την Παρασκευή 27/12, ώρα 19.00 στο Σαρόκο – προσυγκέντρωση (Αντιφασιστική Πρωτοβουλία) στις 18.00 στο παλιό Ψυχιατρείο».


Φωτογραφία από την αντιφασιστική συγκέντρωση