Από πλαϊνή είσοδο η οποία οδηγεί στη μονάδα αιμοκάθαρσης εισήλθε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ο ασθενής με κορονοϊό, ισχυρίστηκε ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέκος Κοκκινάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Επρόκειτο για εξωτερικό ασθενή που επισκεπτόταν την κλινική τρεις φορές την εβδομάδα από την Καλλιθέα, όπου διέμενε, για να κάνει αιμοκάθαρση, υποστήριξε ο κ. Κοκκινάκης.

«Τη Δευτέρα του Πάσχα πήγε στο εξωτερικό ιατρείο της κλινικής και μόλις διαπιστώθηκε ότι έχει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο» είπε. «Εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός».

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής υποστήριξε ότι από τις 22 Μαρτίου δεν μπαίνει κανείς μέσα, εάν δεν θερμομετρηθεί στην είσοδο.

Ερωτηθείς για τον συγκεκριμένο ασθενή, υποστήριξε ότι «δεν μπήκε από την είσοδο της κλινικής», αλλά από την απευθείας είσοδο στη μονάδα αιμοκάθαρσης, τον έλεγχο της οποίας, όπως υποστήριξε, διατηρεί ο γιατρός. «Είναι θέμα του γιατρού του» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «ο συγκεκριμένος ασθενής δεν έμπαινε από την κεντρική είσοδο. Γιατί αλλιώς δεν θα τον άφηναν να μπει».

Ο κ. Κοκκινάκης υποστήριξε ότι πέντε ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση και εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς. Στην κλινική παραμένουν 6 ασθενείς που εντοπίστηκαν θετικοί στην Covid-19 αλλά είναι ασυμπτωματικοί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 5:57: