Διπλή παρέμβαση του εισαγγελέα για τους υπευθύνους των δύο ιδιωτικών κλινικών σε Περιστέρι και Γλυφάδα όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης  προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων των δυο κλινικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που λόγω της σοβαρότητας θα διενεργηθεί από εισαγγελικό λειτουργό, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open υπάρχουν νεκροί ασθενείς με κορονοϊό αλλά και κρούσματα του φονικού ιού στις κλινικές, χωρίς ωστόσο, να είναι ξεκάθαρο το τοπίο.

Τσιόδρας: Στεναχωριέμαι να λέω πως απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «ο ιός αυτός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται πολύ εύκολα και ιδιαίτερα στις μονάδες υγείας».

Και επισήμανε ότι εκεί συστήνεται αυξημένη επαγρύπνηση από τους υγειονομικούς για να αναγνωριστούν έγκαιρα ύποπτα περιστατικά.

«Στεναχωριέμαι να λέω πως απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις.  Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα ησυχάσουμε».

Ο κος Τσιόδρας αναφέρθηκε σε δυο πρόσφατες περιπτώσεις επιδημίας σε χώρους όπου όπως είπε «δεν υπήρξε η αντίστοιχη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό.

Δεν είναι δυνατό να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας και να ανάβουν συνεχώς εστίες μετάδοσης. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όλους όσοι προσέχουν»