Η εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητα των πολιτών. Ο φόβος και το άγχος για τα νέα κρούσματα και τους νεκρούς από τον νέο ιό έχει κυριεύσει τους πολίτες.

Η MRB διενήργησε δημοσκόπηση για την πανδημία για λογαριασμό του σταθμού Star Channel.

Πόσο αισιόδοξοι είναι οι πολίτες για το οικονομικό μέλλον τους; Τι τους έχει λείψει να κάνουν τις μέρες της καραντίνας; Πώς αξιολογούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ;

Ελαφρώς απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες της Ελλάδας για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση στο μέλλον καθώς το 24,3% των ερωτηθέντων απάντησαν πως αυτή θα χειροτερεύσει ελαφρά, ενώ το 22,7% απάντησε πως η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει σημαντικά.

Σαρωτικό είναι το ποσοστό το οποίο απάντησε πως «βλέπει» θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού, καθώς αυτό αγγίζει το 79,9%.

Την εκτίμηση των ερωτηθέντων έχει κερδίσει ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας καθώς το 71,7 των ερωτηθέντων απάντησε πως αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς του σε ότι αφορά τον κορονοϊό. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με ποσοστό 67,7% και στην τρίτη θέση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ποσοστό 67,5%.

Σε μια δημοσκόπηση που αφορά τον κορονοϊό, δεν θα μπορούσαν οι ερωτηθέντες να μην πάρουν θέση για τα δυο πρόσωπα των ημερών, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Και οι δυο έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων. Το 77% απάντησε πως αξιολογεί θετικά τη στάση και τους χειρισμούς του κ. Τσιόδρα. Υψηλό είναι και το ποσοστό που αφορά τον κ. Χαρδαλιά στην ίδια ερώτηση, καθώς αυτό αγγίζει το 68,7%.

Το κοινό ρωτήθηκε και για τη στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του κορονοϊού και κατά πόσο αυτή χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα. Το 45,2% την χαρακτηρίζουν από λίγο έως πολύ υπεύθυνη.

Τι είναι όμως αυτό που έχει λείψει στους ερωτηθέντες τις μέρες αυτές της καραντίνας που μένουν σπίτι καθώς έχει επιβληθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων; Στην πρώτη θέση βρίσκεται η απάντηση «να πάω κομμωτήριο» και ακολουθεί το «να πάω διακοπές στο εσωτερικό».