Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του στη Διοικητική και Εκπαιδευτική οικογένεια του Κολλεγίου για την άμεση και αποτελεσματική προσαρμογή της στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τη μέρα της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων, το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οργανώθηκε και πραγματοποιείται με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα επετεύχθη αξιοποιώντας επίσης την τεχνογνωσία του διαδικτυακού νομικού Πανεπιστημίου της Σορβόννης unjf.fr που δημιουργήθηκε για να παρέχει σε όλους τους φοιτητές των Δημόσιων Γαλλικών Πανεπιστημίων πρόσβαση στις διδασκαλίες όταν οι συνθήκες λόγω ανωτέρας βίας δεν επιτρέπουν την προσέλευση στα Πανεπιστήμια, αλλά και χάρις στη συμβολή όλων των καθηγητών μας στη διαμόρφωση της πλατφόρμας μας.

Ως αποτέλεσμα, οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών που παρέχει το Γαλλικό Κολλέγιο σε σύμπραξη με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord (Paris 13) θα ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους και θα λάβουν τα αναγνωρισμένα πτυχία του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου με βάση το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα χωρίς καμία καθυστέρηση λόγω Κορωναϊού.

Σημειώνουμε ότι, χάρη στη συμβολή όλης μας της ομάδας, καμία σύμβαση εργασίας διοικητικού ή ακαδημαϊκού προσωπικού δεν τέθηκε σε αναστολή. Το σύνολο των εργαζομένων στο Γαλλικό Κολλέγιο συνεχίζει πλήρως την εργασία του εξ αποστάσεως, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με τα επιδόματα των €800.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες των φοιτητών που μας εμπιστεύτηκαν την εκπαίδευση των παιδιών τους, καθώς και τους φοιτητές μας ένα ένα προσωπικώς, για την ωριμότητα που επιδεικνύουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε.

Ευχόμαστε αυτή η περιπέτεια να έχει σύντομο τέλος και να σας ξαναδούμε όλους από κοντά μετά το Πάσχα.

Μέχρι τότε, Εμείς μένουμε σπίτι… αλλά οι Σπουδές Συνεχίζονται!