Για το άνοιγμα των καταστημάτων τους υπό προϋποθέσεις το οποίο ζήτησαν με αίτησή τους οι ομοσπονδίες κομμωτών μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών Αττικής, Νότης Σκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Mega o N. Σκούρας το σωματείο διαχωρίσει τη θέση του από τη στάση των ομοσπονδιών υποστηρίζοντας πως «τα πράγματα είναι σοβαρά, είναι επικίνδυνη οποιαδήποτε πρόταση για άνοιγμα κομμωτηρίων πριν από τη λήξη των μέτρων για τον κορονοϊό».

Ωστόσο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι βγαίνουμε από μια δεκαετή κρίση κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά καταστήματα έκλεισαν λόγω χρεών, το σωματείο θεωρεί πως τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί δεν είναι επαρκή.

Εστιάζοντας σε όσους δουλεύουν αυτές τις ημέρες σε σπίτια τόνισε πως αυτό είναι θέμα το οποίο απασχολεί τον κλάδο όχι μόνο στην παρούσα φάση αλλά γενικότερα καθώς είναι ένα πρόβλημα γενικό. Ζήτησε από αυτά τα άτομα να σκεφτούν την υγεία τους, των αγαπημένων προσώπων και των πελατών τους και να σταματήσουν ειδικά τώρα να πηγαίνουν στα σπίτια.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών Αττικής καλεί τους συναδέλφους κομμωτές να διεκδικήσουν μέτρα που πραγματικά θα προσφέρουν στήριξη.

«Εμείς και τα κέντρα αισθητικής είμαστε δύο ειδικότητες που δεν μπορούμε να εργαστούμε σε απόσταση ενός μέτρου από τον πελάτη και αυτό είναι επικίνδυνο» είπε.

[sidequote][/sidequote]