Μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλε με τη φωνή της, από το ιστορικό «Κάρνεγκι Χολ» της Νέας Υόρκης, η βραβευμένη σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Η συναυλία, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ήταν αφιερωμένη στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τα έσοδά της θα διατεθούν για τα καρκινοπαθή Ελληνόπουλα, στον Σύλλογο «Ελπίδα».

Η Ελληνίδα σοπράνο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Το ρεπερτόριό της περιλάμβανε κλασικές μελωδίες διασκευασμένες σε μοντέρνες ενορχηστρώσεις από Αμερικανούς μουσικούς, αλλά, κυρίως, ερμηνείες Ελλήνων συνθετών βασισμένες σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη και Γκάτσου. Το ενθουσιώδες κοινό ένωσε τη φωνή του με την Αναστασία Ζαννή στις αγαπημένες μελωδίες των Χατζηδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου.

Στη συναυλία συμμετείχε η Χορωδία των Νέων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με επιλεγμένο ρεπερτόριο από τη Μαρία Κολέβα. Ξεχωριστή νότα της συναυλίας ήταν η ερμηνεία των στίχων «Μη Λησμονάτε τη χώρα μου» από το ‘Αξιον Εστί, με τη συμμετοχή όλου του κόσμου, στέλνοντας ένα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε μήνυμα στήριξης της Ελλάδας.

Από πλευράς μουσικών συμμετείχαν ο γνωστός σολίστ Michael Wolf (πιάνο), ο οποίος διασκεύασε σε τζαζ τα τραγούδια «Imagine» και «Let it be» για πιάνο και φωνή, ο Dan Brantigan (τρομπέτα), ο Mike Richmond (μπάσο), ο Κώστας Μπαλταζάνης (κιθάρα, ενορχηστρώσεις), ο Πάνος Χρυσοβέργης (ηλεκτρονικούς ήχους) και ο Γιώργος Μανιάτης (κρουστά).

Ανάμεσα στους θεατές ήταν ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, διπλωμάτες της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών, στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.

«Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είναι ένας οραματιστής ηγέτης της Ορθοδοξίας», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, υπογραμμίζοντας ότι «το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης για να επιδείξουμε ως Ομογένεια αλληλεγγύη, συμπόνια και αγάπη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα».