ΟΑΕΔ: Παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020

Από την Δευτέρα οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν εγγραφή και να κάνουν αίτηση για επίδομα ανεργίας


ΕΛΛΑΔΑ
10:59
31/03/2020
ΟΑΕΔ: Παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020
2
loading

Την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Μαρτίου, η διοίκηση του Οργανισμού είχε ανακοινώσει την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. Σημειώνεται πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

Επίσης, από χθες, για πρώτη φορά, οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar τι μάθαμε για τους μακροχρόνια άνεργους στον ΟΑΕΔ

    Πολλοί πιστεύουν ότι οι 600.00 περίπου μακροχόνια άνεργοι στον ΟΑΕΔ, που δεν δικαιούνται τακτικής επιδότησης, ειναι κάποιοι αργόσχολοι που κάθονται και περιμένουν επιδόματα. Δηλαδή, υπάρχουν έξω στην αγορά 600.000 κενές θέσεις εργασίας και αυτοί απλώς δεν ενδιαφέρονται;
    Την ίδια άποψη πρέπει να έχουν και τα στελέχη της κυβέρνησης και ο ΟΑΕΔ, μιας και από τα μέτρα έκτακτης στήριξης της κοινωνίας, για αυτή την κατηγορία δεν ακούγεται κουβέντα.

  2. avatar (Εκπαιδευτικός).. Ο κος Γεωργαντας σημερα σκαι

    ...ανεφερε για παραβατικότητα ιδ. Εκπαιδευτικων και καδ... εδώ θα αποζημιωθούν μπουζουκσιδικα και μουσικές ταχαμου σκηνές που ούτως ή άλλως θα έκλειναν λόγω σεζόν. (Ζητήστε τα περυσινά στοιχεία να διαπιστώσετε ημερομηνίες κε Γεωργαντά και κε πιτσιλη ) οι εκπαιδευτικοί λοιπον ειναι παραβατικοι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει