«Μέσα στον Απρίλιο -ίσως και στον Μάιο- θα έχουμε τα πολλά κρούσματα κορονοϊού και αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου» είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Άλκης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, που μίλησε στο Mega, πρέπει να γίνει σαφές ότι όλος ο πληθυσμός κινδυνεύει. Συγκεκριμένα για το χωριό της Ξάνθης, όπου εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα τα τελευταία 24ωρα, υποστήριξε πως κρίθηκε απαραίτητο να τεθεί ολόκληρο το χωριό σε καραντίνα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός.

«Είναι σα τη φωτιά, άναψε μια εστία και πρέπει να τη σβήσουμε πριν εξαπλωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά πληθυσμιακές ομάδες και μέρη όπου η διασπορά του ιού μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως οι φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, λαμβάνονται κάποια μέτρα, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος υποστήριξε πως αν και δεν υπάρχουν κρούσματα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα μέσα υψηλής προστασίας, τα οποία δεν υπάρχουν καν στην ελληνική αγορά και πρέπει να γίνει παραγγελία από την Κίνα.

«Το θέμα είναι να μην αυξηθούν πολύ τα κρούσματα», δήλωσε επισημαίνοντας ότι το ΕΚΑΒ ζητά από την πολιτεία προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση.

Για τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ Γιώργο Καλλιακμάνη η σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός πως συγκριτικά με τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων, οι αστυνομικοί δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να πάρουν προφυλάξεις. Ζήτησε επίσης από το κράτος να συμπεριληφθούν και οι αστυνομικοί στο βοήθημα- δώρο Πάσχα που θα δοθεί.

Δείτε το βίντεο: