Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Συμβουλίου των Ρώσων Μεταναστών Nichola Zhdanoff-Lutsenko και συζήτησαν για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας.

O κ. Lutsenko, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διευθύνει το τμήμα των διεθνών και οικονομικών σχέσεων των Ρώσων μεταναστών «Moscow House» στο Δήμο της Μόσχας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι επιχειρηματικές κοινότητες των δυο χωρών θα συνεργαστούν ακόμη πιο στενά, για την αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που αναδεικνύονται και την εξασφάλιση ροής επενδύσεων προς την Ελλάδα.

Ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι η παρουσία του κ. Lutsenko στο υπουργείο αποτυπώνει τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην χώρα μας και ότι υπό προϋποθέσεις η Β. Ελλάδα μπορεί να καταστεί χώρος πρώτης επιλογής για την εισροή ρωσικών κεφαλαίων.

«Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με άρρηκτους αδελφικούς δεσμούς και μπορούν να κάνουν ακόμη μεγαλύτερα βήματα προόδου σε επιχειρηματικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια» επεσήμανε.