Αρνητικό για κορονοϊό το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο αγοράκι που γεννήθηκε σήμερα 23 Μαρτίου από γυναίκα θετική στον COVID-19.

Πρόκειται για το δεύτερο μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό. Και το πρώτο αγοράκι βρέθηκε αρνητικό στον ιό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το βρέφος είναι πολύ καλά στην υγεία του, το ίδιο και η μητέρα του, η οποία μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.450 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό γεννήθηκε με καισαρική τομή στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Η γυναίκα είναι 31 ετών και βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», με ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών. Είχε συμπτωματολογία με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και βρέθηκε θετική στον ιό COVID-19. Της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου