Πώς στέλνουμε το SMS για τη δήλωση μετακίνησης – Η διαδικασία

Το SMS δεν έχει χρέωση


ΕΛΛΑΔΑ
7:47
23/03/2020
Πώς στέλνουμε το SMS για τη δήλωση μετακίνησης - Η διαδικασία
28
loading

Αλλάζει ακόμα περισσότερο η καθημερινότητά μας, καθώς από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 6 το πρωί ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού με απόφαση της κυβέρνησης.

Για να μετακινηθεί κανείς απαιτείται πλέον άδεια κυκλοφορίας και αιτιολογία. Η δήλωση μετακίνησης γίνεται με τρεις τρόπους: είτε με βεβαίωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών, έντυπο τύπου Β, είτε με χειρόγραφη βεβαίωση, είτε με αποστολή μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033, χωρίς χρέωση.

Το μήνυμα αποστέλλεται απευθείας από το κινητό τηλέφωνο κάθε φορά που κάποιος θα βγει από το σπίτι του.

Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει το ονοματεπώνυμο του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι (περιπτώσεις 1 έως 6).

Αναλυτικά η διαδικασία:

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

28
σχόλια
 1. avatar Άλκη

  Αν θέλω να πάω στο κοντινό χωριό να ποτίσω τον κήπο μου τι γράφω?

 2. avatar Π. Α

  Μάνα και κόρη βγάλανε το σκυλάκι βόλτα με κανονικά sms για δύο άτομα τις σταμάτησε ο αστυνομικός και έκανε την παρατήρηση ότι απαγορεύεται δύο άτομα μαζί είναι παράνομα;

 3. avatar Χ.Π.

  Εγώ που έχω δύο παιδιά και δεν οδηγώ και αναγκαστικά πρέπει να οδηγεί ο άντρας μου,το δεύτερο παιδί τι το κάνω,το καταπίνω να μη φαίνεται?σημειωτέον ότι απαγορεύεται το baby sitting!

 4. avatar Βασω Σάκης

  Η χειρόγραφη δήλωση ισχύει ή ήταν για τις πρώτες μόνο ημέρες και πρέπει τώρα να έχουμε τα υποχρεωτικά έντυπα; ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν η ερώτηση ήταν ανούσια

  1. avatar @Βασω Σάκης

   Δεν έχει αλλάξει κάτι.Τελούν εν ισχύ και οι τρείς τρόποι. Συνεπώς για να εξέλθετε της οικιας σας, εφόσον συντρέχει εξαιρετικός λόγος, μπορείτε να χρήση είτε α)της κατ\' εξαίρεσης μετακίνησης βεβαίωσης πολιτών ( έντυπο τύπου Β), είτε β) της χειρόγραφης βεβαίωσης, είτε γ) να στείλετε μήνυμα (sms) στον ειδικό αριθμό 13033, χωρίς χρέωση.

  2. avatar κορονωραιος

   ανουσια

 5. avatar Βαγγελης 07

  Θέλω να πάω για φροντίδα ηλικιωμένων στο χωριο,το χωριό είναι κοντά στην οικία μου.τι στελνω?

  1. avatar @Βαγγελης 07

   Η μετακίνησή σας σε χωριό πλησίον της οικίας σας, για φροντίδα ηλικιωμένων,
   εμπίπτει στην κατηγορία τέσσερα (4)\' Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη\", οπότε θα επιλέξετε προ της εξόδου σας, έναν από τους τρεις τρόπους (η έντυπο τύπου β, ή χειρόγραφη δήλωση , ή sms) κάνοντας σχετική αναφορά της κατηγορίας.

 6. avatar Έστειλα στο 13033 τα στοιχεία μου για να βγάλω το σκυλακι βόλτα κ μου έγραψε δεν φτάνουν οι μονάδες σου για να σταλεί το μήνυμα Άννα Χατζηγεωργιου αρχιτέκτων Ελλησποντου 69 Βολος ράτσα σκυλιού τσιουάουα

  Τι αλλά να γράψω ; Απαράδεκτο εγκλωβίστηκα δεν έχω μελάνι στον εκτυπωτή να κατεβάσω τις φόρμες , σας παρακαλώ βοηθήστε με πες τα μου τι να κάνω , αφού λέτε ότι είναι δωρεάν τα sms .... αυτό δεν ισχύει βοηθήστε με , please , έχει μπλοκάρει κ αυτό το σύστημα στέλνω το σχόλιο μου και λέει είναι λίγα αυτά που γράφω να γράψω περισσοτερα

  1. avatar Dim Gk

   Άννα ,πολύ απλά βάλε μονάδες. Αν το υπόλοιπό σου είναι μηδενικό ,πολλοί Πάροχοι δεν επιτρέπουν αποστολή μηνυμάτων σε 5ψήφια νούμερα. Και στην τελική αφού θες να αγοράσεις μελάνια ,αγόρασέ τα online .Οι οnline αγορές γίνονται κανονικά χωρίς πρόβλημα. Κι εγώ παρήγγειλα ,κι έφτασε το πακέτο σε 2εργάσιμες μέρες.
   Άσε που υπάρχει δυνατότητα και χειρόγραφα σε κόλλα Α4 να γράψεις. Επιπλέον αν γκουγκλάρεις γράφοντας \"κορωνοιος μηνύματα\"θα δεις διάφορα άρθρα. Κάποιος έφτιαξε και μία εφαρμογή λέει.

  2. avatar Επειδή είναι τσιουάουα τα τραβάς αυτά.Αν ήταν ροτβάιλερ, με το που θα γαβγίζε λίγο και εδειχνε και λίγο δόντι θα έφευγε σφαίρα το μύνημα. Δεν θα ήσουν σε απόγνωση.

   Επικοινωνησε με τον πάροχο σου, σύμφωνα με τη wind \" Η αποστολή & λήψη SMS από και προς το 5ψηφιο 13033:Πραγματοποιείται ακόμη κι αν έχεις κάνει φραγή σε όλα τα 5ψήφιαΕίναι δωρεάν για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου & καρτοκινητήςΓια να στείλεις SMS στο 13033 βεβαιώσου πως: Δεν έχει πραγματοποιηθεί φραγή στη σύνδεσή σου λόγω οφειλών (συνδρομητές συμβολαίων). Έχεις κάνει τουλάχιστον μία ανανέωση υπολοίπου τους τελευταίους 2 μήνες (συνδρομητές καρτοκινητής)\" ώσπου να ρυθμιστεί το θέμα για να μη σε δαγκώσει το σκυλάκι σου κάνε μια χειρόγραφη και βγαλτο γρήγορα βόλτα.

  3. avatar Ψυχραιμία

   Αρχικά μη δίνετε το όνομα και διεύθυνση σας σε σχόλιο που μπορεί να δει οποισδήποτε διαβάσει τα σχόλια του άρθρου αυτού. Ξαναπροσπαθήστε με τα εξής: 6 Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

   Προφανώς αυτά αρκουν και δε χρειάζεται η ράτσα του σκύλου. Τίποτε παραπάνω από ότι ζητάει. Το μήνυμα αυτό λαμβάνεται και σας επιστρέφεται απάντηση αυτοματοποιημένα (είναι δηλαδή ένα πρίγραμμα στον υπολογιστή που το κάνει αυτό) και δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να απαντάει. Απλά ως ενημέρωση.

   Καλή τύχη

 7. avatar ΛΟΓΙΣΤΗΣ

  Πρόκειται για έναν νέο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίζει χαμηλή μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα . ( Τσιόδρας , 22 Ιανουαρίου 2020 , iatronet ).

 8. avatar E.D

  Έστειλα 3φορές μήνυμα με το όνομά μου ,όπως γράφεται στην ταυτότητα και δεν μου ήρθε απάντηση.Μετά θυμήθηκα ότι έχω στην τηλεφωνική εταιρία δηλώσει το χαϊδευτικό μου μικρό όνομα ,το έστειλα έτσι και μου ήρθε αμέσως επιβεβαίωση.

  1. avatar @E.D

   Έτυχε δεν πέτυχε. Και ο Αβραάμ Παππάς να έλεγες πως ήσουν θα σου έστελναν εκγριτικη, γί αυτό εκτός από την τηλεφωνική συσκευή χρειάζεται να έχεις μαζί σου και την ταυτότητα προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία, δεν αρκεί να φοράς ράσα για να είσαι ο ποντίφικας. Και για να κόψω τα αστεία , σε ενημερώνω πως μυνήματα φεύγουν κανονικότατα και από εταιρικά τηλεφωνα και από αριθμό που ανήκει σε άλλον και από καρτοτηλέφωνα στα οποία δεν έχει ανανεωθεί ο χρόνος ομιλίας. Το 13033, λειτουργεί όπως ακριβώς οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης, δεν χρειάζεται να είσαι κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού για να κάνεις χρήση του για να εγκριθεί η εξοδός σου, απλά όταν βγεις έξω πρέπει να έχεις μαζί σου την τηλεφωνική συσκευή από την οποία εστάλη για λογαριασμό σου το μύνημα. Χθές ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του ως άνω αριθμού έκτακτης και υπήρχε πρόβλημα,το οποίο όταν ομαλοποιηθεί, θα μπορείς να δηλώνεις και Αβραάμ Πάπας. Φιλικά.

 9. avatar Πτερέλαος

  Εξακολουθώ να διατυπώνω το ερώτημα που κανείς δεν μου απάντησε : οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται αθρόα στην χώρα από τα νησιά μας ή κυκλοφορούν στην Αθήνα σε μικρά μπουλούκια και ενδεχομένως δεν γνωρίζουν Ελληνικά για να στείλουν sms , πληρώνουν πρόστιμο ή έχουν το ελευθερο να πηγαίνουν όπου γουσταρουν ? Αν ισχύει το δεύτερο να το παίξω κι εγώ μετανάστης.

 10. avatar ΚώσταςΧ

  Ζω στο εξωτερικό και έχω έρθει Αθήνα να βοηθήσω τους γονείς μου που είναι άρρωστοι . Έχω μόνο ξένο κινητό. Έστειλα μήνυμα στο 13033 αλλά δεν λαμβάνω καμία απάντηση πιθανόν διότι δεν μπορώ να στείλω από κινητό εξωτερικού σε ελληνικό νούμερο χωρίς τον κωδικό χώρας (+30 για Ελλάδα). Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε αν υπάρχει άλλο νούμερο που μπορούμε να στείλουμε SMS από τηλέφωνο εξωτερικού για τις μετακινήσεις μας λόγω περιορισμών ; Ευχαριστώ

  1. avatar @ΚώσταςΧ

   Όχι δεν υπάρχει κάποιο άλλο, μα μην στεναχωριέσαι μπορείς να στείλεις το μήνυμα από το τηλεφωνο των γονιών σου και όταν βγεις έχε το μαζί σου ή να φτιάξεις μία χειρόγραφη.

 11. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ¨¨ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ -ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

 12. avatar Βλαχου Μαρία

  Έστειλα SM στις 11 34 για να πάω στην Τράπεζα. Μέχρι τώρα 16 00 δεν έχω πάρει απάντηση. Γιατί όμως πρέπει να περιμένω απάντηση για έγκριση ??? Τι χειρόγραφο ποιος το εγκρίνει ?

  1. avatar Dim Gk

   @Bλάχου Μαρία ,αν δε γράφεις λάθος το μήνυμα ,πιθανόν φταίει το ότι έχεις αρνητικό /μηδενικό υπόλοιπο μονάδων στο κινητό σου.
   Αν δεν είναι αυτό ,ίσως υπάρχει αποστολή φραγής μηνυμάτων προς 5ψήφια νούμερα. Βάζω και βίντεο ,αν το πέρασε το newsbeast φυσικά.
   https://m.youtube.com/watch?v=Zcbi-vUp6es

 13. avatar maximq1

  Εγώ πάντως έστειλα sms στο 13033 και πριν κάνω αποστολή μου έβγαλε sms που έγραφε. «Αυτό ενδέχεται να επιφέρει χρεώσεις στο λογαριασμό του κινητού σας». Το έστειλα τελικά, μου ήρθε sms ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 1 έκανα τη δουλειά μου και μετά από λίγο έρχεται άλλο sms που μου λέει να στείλω έγκυρο αριθμό μετάβασης. Τελικά χρεωνόμαστε ή δεν χρεωνόμαστε;

  1. avatar @maximq1

   Αγνόησέ το, δε χρεώνεσαι.

 14. avatar Περιστερα

  Η απάντηση στο μήνυμα μας για έξοδο από το σπίτι είναι απαραίτητη; Στείλαμε εδώ και ώρα για να παμε στο φαρμακειο και δεν εχουμε παρει καμια απαντηση. Πείτε μας παρακαλω τι να κανουμε;

  1. avatar Dim Gk

   @Περιστέρα ,ισχύει αυτό που είπε ο άλλος αναγνώστης. Αν δε γράφεις το μήνυμα λάθος ,μάλλον φταίει το ότι δεν έχεις χρόνο ομιλίας στο κινητό σου. Ή υπάρχει φραγή αποστολής σε 5ψήφια νούμερα. Οπωσδήποτε μία από τις δύο αυτές περιπτώσεις παίζει να συμβαίνει.

  2. avatar @Περιστερα

   Δεν προκύπτει από κάπου η έγκριση της μετάβασης να είναι περιττή. Ώσπου να ομαλοποιηθεί η κατασταση με τα sms, κανε - αν δεν έχεις την δυνατότητα να εκτυπώσεις το έντυπο μετακίνησης τύπου Β- ένα χειρογραφο το οποίο θα εμπεριέχει : το όνοματεπώνυμο σου , τη διεύθυνση κατοικίας σου, το λόγο μετακίνησής που σύμφωνα με τις επιτρεπόμενες κατηγορίες, τη διεύθυνση προορισμού, ημερομηνία, ώρα, υπογραφή, εχε το μαζί σου, βάστα και την ταυτότητά σου και πήγαινε να κάνεις τη δουλειά σου, μην περιμένεις πότε θα σου έρθει το απαντητικό. Σου παρέχεται και αυτή η εναλλακτική. Το ίδιο είναι.

 15. avatar ΡΑΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

  ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΟΜΑΙ ΣΤΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑΙΣΩΜΑ ΤΑ
  ΖΩΑ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

 16. avatar Φ.Σ.Μ

  [...] λέω εγώ. ..μια δουλειά σωστή δεν μπορείτε να κάνετε. ..τι ανώριμο μέτρο είναι αυτό. ....ούτε στις [...] δεν στέλνουμε τόσα μνματα. ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει