Έκκληση να πειθαρχήσουν οι πολίτες στα μέτρα και να μην πηγαίνουν στα χωριά, έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον Ant1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ακόμα ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις, ούτε καταθέσεις στεφάνων την 25η Μαρτίου ξεκαθαρίζοντας ότι κατάθεση στεφάνου θα γίνει μόνο από τον πρωθυπουργό στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Αποκάλυψε ακόμα ότι η άδεια ειδικού σκοπού θα παραταθεί αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, σημειώνοντας ότι η άδεια θα παρατείνεται αυτομάτως εφόσον παραταθούν τα μέτρα και τα σχολεία συνεχίσουν να είναι κλειστά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι η χορήγησή της επεκτείνεται και σε γονείς με παιδιά που δεν είναι γραμμένα σε σχολείο και θα υπάρξει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα είπε ότι άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται άδεια ένας από τους δυο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα για να πάρει ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού έπρεπε το παιδί να πηγαίνει σε παιδικό, βρεφονηπιακό, δημοτικό ή γυμνάσιο.