Κλείνει η είσοδος στο Άγιο Όρος λόγω κορονοϊού

Το μέτρο θα ισχύει έως τις 30 Μαρτίου


ΕΛΛΑΔΑ
17:21
19/03/2020
Κλείνει η είσοδος στο Άγιο Όρος λόγω κορονοϊού
7
loading

Λόγω της επιδημίας του κορονοϊού το Άγιο Όρος θα κλείσει έως τις 30 Μαρτίου την είσοδό του για επισκέπτες και προσκυνητές.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του 'Αθω, από σήμερα έως τις 30 Μαρτίου, εξαιρουμένων των ενταύθα εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών.

Η απόφαση καλεί τις αρχές και τις υπηρεσίες στο Άγιο Όρος για τη συμμόρφωση τους στις οδηγίες των ανωτέρων Ιερών Σωμάτων και της Διοικήσεως του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικές εντολής ή οδηγίας.

Ως εκ τούτου δεν θα εκδίδονται από τα αρμόδια γραφεία στην Ουρανούπολη και την Θεσσαλονίκη άδειες εισόδου (διαμονητήρια) αλλά η διακίνηση προϊόντων προς και από τον Άθω θα γίνεται κανονικά με τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής.

Κανονικά θα διεξάγονται στα είκοσι μοναστήρια και τα ακόμα περισσότερα κελιά, οι λατρευτικές διαδικασίες, χωρίς όμως κοσμικούς πιστούς.

Αν και με βάση τον Καταστατικό Χάρτη που κατοχυρώνει το αυτοδιοίκητο της Αγιορείτικης κοινωνίας η ευθύνη για θέματα ασφάλειας, δημόσιας τάξης και υγείας ανήκει στην πολιτεία, υπήρξε σύμπνοια κυβέρνησης και Ιεράς Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν αναφορές τουλάχιστον για το πρόσφατο παρελθόν περί διακοπής της ροής προσκυνητών προς την Αθωνική Πολιτεία που υπολογίζονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες τον χρόνο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Δήμος32

  Το γνωστό εμμονικό ή ψυχωσικό λασποτρόλ με πέντε σχόλια....Ψυχολογική κατάντια...

 2. avatar South

  Ψέματα. Το άγιο όρος είναι το περιβόλι της παναγίας και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος

 3. avatar Συχνός Αναγνώστης

  Γιατί η Χριστιανική Θρησκεία δεν μπορεί να αναπαράγει τα θαύματα του Ιησού Χριστού και των Αποστόλων? Γιατί δεν μπορεί να θεραπεύει ασθενείς? Νόμιζα πως εκπροσωπεί τον Χριστό. Χρειαζόμαστε θαύματα που βοηθούν ανθρώπους. Αυτούς που το αξίζουν, βέβαια. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα ή έχουν υπερβολικό εγωϊσμό και μίσος ή είναι απλά εγκληματίες. Τα μικροθαύματα, δηλαδή να βρίσκεις εικόνες μέσα σε σπηλιές ή το να ανάβει ένα κερί από μόνο του κάθε Πάσχα, δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων.

  1. avatar Αφήστε με

   “Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει Θεός, δεν νομίζω ότι είναι κακός. Αλλά το χειρότερο που μπορείς να πεις για αυτόν είναι ότι δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά σε αυτό που έχει να κάνει.” – Woody Allen

  2. avatar Αλλος

   Για τον ιδιο λόγο που η καφετζού καί η χαρτορίχτρα δεν είναι αξιόπιστα πρόσωπα.

 4. avatar PANKO

  Τα καναν πάνω τους και αυτοί που θα πάνε παράδεισο ρεεεε...!!! 😂😂😂😂

 5. avatar Γιώργος 1919

  Γιατί ρε παιδιά, δεν είπατε ότι ο ιός δεν μολύνει αγίους τόπους, αυτα δεν λέγατε στον κόσμο για να μην πέσει το μεροκάματο σας 😂😂😂😂

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει