Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγείσες, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, περιοχές της Ρόδου, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου.

Αύριο το πρωί θα μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του άνδρα που βρισκόταν μαζί με τους δύο αγνοούμενους στην Κρεμαστή.

Στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού, ο 30χρονος περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε το κακό:

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr ο 30χρονος φανερά σοκαρισμένος, είπε ότι στις 4.30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού, το νερό φαίνονταν να ήταν χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.
Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του!

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής του σχολείου που από κοινού ζητούσαν εναγωνίως να γίνουν έρευνες για την διάσωση των ανθρώπων αυτών.