Έντονες αντιδράσεις, αλλά και ανησυχία, προκάλεσε η είδηση ότι ένα γκρουπ ταξιδιωτών από την Ελλάδα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε σεμινάριο διαλογισμού, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού.

Περίπου 50 Έλληνες, 20 εξ αυτών από τη Θεσσαλία -και ειδικότερα από τον Βόλο- θεώρησαν σκόπιμο να πάνε στη γειτονική χώρα για να… επεκτείνουν τις γνώσεις τους στη γιόγκα.

Κατά την επιστροφή του με πούλμαν, το γκρουπ εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό. Για το τι είχε συμβεί, είχαν ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ, η Εισαγγελία και η Ελληνική Αστυνομία, ενώ όλοι τους τέθηκαν σε 14ημερη καραντίνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση αυτή, μέσω του οποίου τόνισε ότι ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να υπάρξει τιμωρία όσων συμμετείχαν. Μάλιστα, η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά πως «υιοθετήσαμε τον ρόλο των ντετέκτιβ για να μάθουμε πότε θα επέστρεφαν».

«Όταν κάποιος αποφασίζει εν μέσω αυτών των ζητημάτων που ανακύπτουν κάθε μέρα, όταν μια Ελλάδα και ένας ολόκληρος κόσμος καταρρέει, να πάνε σε συνέδριο διαλογισμού, δικαίως η τοπική κοινωνία δεν εμπιστεύεται κανέναν», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας λόγο για υγειονομική «βόμβα», σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων (με μόνο ένα επιβεβαιωμένο), δήλωσε ότι «χρειάζεται ατομική συνείδηση, γι’ αυτό ζήτησα την παρέμβαση εισαγγελέα».