Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοίνωσε τη μετάθεση των εξετάσεων για την πιστοποίηση ελληνομάθειας από τον Μάιο του 2020 στο φθινόπωρο του 2020.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η παγκόσμια κατάσταση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της ραγδαίας μετάδοσής του και στην Ελλάδα, επιβάλλουν την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό του αρχικού προγραμματισμού».

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας είχαν οριστεί για τις 18,19 και 20 Μαΐου 2020 και στις 22 Μαρτίου, λήγει η περίοδος των εγγραφών.

Σύμφωνα με την ΚΕΓ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η νέα περίοδος εγγραφών και η νέα εξεταστική, η οποία θα οριστεί σε αντικατάσταση αυτής που αναβλήθηκε, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της πιστοποίησης, http://www.greek-language. gr/certification/.

Οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα εξεταστικά τους κέντρα για ενημέρωση σχετικά με τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

«Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των υποψηφίων, των εμπλεκομένων στις εξετάσεις και του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΓ.