«Δεν έχουμε δικαίωμα πλέον να παίζουμε με τη ζωή των γονιών μας αλλά και των διπλανών μας» σημειώνει σε δήλωση του ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων στην κατεύθυνση περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών για τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και του συνωστισμού τους σε διάφορους χώρους.

Ο δήμαρχος της Λαμίας απευθύνει εκκλήσεις στους επαγγελματίες της περιοχής ζητώντας τους «να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι στην πόλη και τους πολίτες». Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το μεσημέρι η Δημοτική Αστυνομία με την συνοδεία αντιδημάρχου, επισκέφτηκε το σύνολο των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, κυρίως καφετέριες, ζητώντας από τους επαγγελματίες να εφαρμόζουν τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Μάλιστα σημειώνει σε έντονο τόνο ο ίδιος ο δήμαρχος, ότι «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αδιάλειπτα».

Ακόμη, καλεί τους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που είτε έχουν οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις, είτε διατηρούν τμήματα διαφόρων δράσεων στους συλλόγους τους, να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους και παράλληλα κλείνει όλους τους αθλητικούς χώρους του δήμου. Παράλληλα, σταματούν την λειτουργία τους το Μουσείο των Θερμοπυλών, το λαογραφικό Μουσείο και η Πινακοθήκη, που ήταν οι τελευταίοι φορείς που παρέμεναν εν λειτουργία, ενώ ματαιώθηκε και τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στις Θερμοπύλες, που είχε προγραμματιστεί για αύριο.

Τα προληπτικά μέτρα επεκτείνονται με απολύμανση όλων των δημοσίων κτιρίων και ανακοινώθηκε η ελεγχόμενη πρόσβαση των πολιτών στις δημοτικές υπηρεσίες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τη λειτουργία του δήμου και να προστατέψουμε την υγεία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που προσέρχονται» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Καραΐσκος, τονίζοντας ότι «συντεταγμένα και χωρίς πανικό προσπαθούμε να δώσουμε μια μάχη, με εφόδια τις επιστημονικές οδηγίες και κατευθύνσεις».

Μέτρα και στη Λιβαδειά

Κλείνουν για 10 μέρες στη Λιβαδειά τα δημοτικά γυμναστήρια, το κολυμβητήριο αλλά και το δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς. Παράλληλα σε καθημερινή βάση ο Δήμος κάνει απολύμανση στους χώρους του ΚΕΠ αλλά και στο κτήριο του Δημαρχείου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας καλεί τους πολίτες «να παραμείνουν ψύχραιμοι αλλά σε επαγρύπνηση στο πλαίσιο της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.