Στις ποινές για όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό αναφέρθηκε γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, χαιρετίζοντας  την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε ότι η ποινή φυλάκισης για τους παραβάτες μπορεί να φτάσει ακόμα και τα ισόβια.

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος έστειλε μία εισαγγελική παραγγελία σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας ώστε να ασκούν ποινικές διώξεις στους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν υπακούουν την διαταγή της αρμόδιας υγειονομικής αρχής ή την διαταγή που θα δώσει η πολιτεία στην προσπάθειά της να αποτραπεί η μετάδοση του κορονοϊού στην χώρα μας»  είπε και συνέχισε:

«Ο εισαγγελέας με αυτήν του την εισαγγελική παραγγελία προσπαθεί να δημιουργήσει μία υγειονομική τάφρο για να μην μεταδοθεί αυτός ο φονικός ιός. Κι αυτό γίνεται με εφαρμογή του ποινικού κώδικα και θα πρέπει να τον ξέρουμε όλοι οι πολίτες εάν δεν θέλουμε να καταλήξουμε στην φυλακή. Εάν βγάλει μία διαταγή η ελληνική πολιτεία και πει τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά και κάποιος δεν υπακούσει και αφήσει ανοιχτό το γυμναστήριο και μπει κόσμος και δημιουργηθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή τότε κινδυνεύει να πάει φυλακή για πέντε χρόνια. Εάν αυτός που θα παραβιάσει την απαγόρευση και αφήσει ανοιχτό το γυμναστήριό του και κάποιος από τους πελάτες αρρωστήσει από κορονοϊό και πεθάνει από το γεγονός ότι πήγε στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, κάτι που προκύψει μετά την ιχνηλάτηση, τότε η ποινή που προβλέπεται είναι το ελάχιστο 10 χρόνια κάθειρξη έως 15 χρόνια κάθειρξη. Κι αυτή είναι μία ποινή που δεν εξαγοράζεται αλλά εκτίεται».

Ακόμα είπε: «Αν πάνε 5-10 συμπολίτες μας στο κατά παράβαση ανοιχτό γυμναστήριο και κολλήσουν εκεί κορονοϊό και πεθάνουν τότε η προβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη. Θα πρέπει οι πολίτες να συμμορφωθούν με τις απαγορεύσεις που θα κάνει η πολιτεία για να μην γίνει διάδοση του ιού».

Οι γονείς που έχουν πάρει άδεια σκοπού έχουν υποχρέωση να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι

«Από την στιγμή που η μητέρα παίρνει ειδική άδεια σκοπού για να  είναι δίπλα στα παιδιά που απαγορεύεται να πάνε στο σχολείο θα πρέπει τα παιδιά να τα κρατήσει για προληπτικούς λόγους στο σπίτι. Αν έκαναν αυτά οι Ιταλοί δεν θα υπήρχε αυτή η φονική εξάπλωση» είπε ο γνωστός ποινικολόγος για να καταλήξει ότι «Ποινικές ευθύνες προκύπτουν και από παράλειψη».

Το βίντεο: