Κρίσιμους χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τους επόμενους δύο μήνες, αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, κι ενώ πλέον τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 84.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα και στο πλαίσιο αυτό έχουν κλείσει δεκάδες σχολικές μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας και όλα τα σχολεία στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που είναι κλειστά είναι τα παρακάτω:

Τέσσερα «ορφανά» κρούσματα στην Αττική

Έντεκα νέα κρούσματα ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και 3 ξένοι. Οι 56 συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους.

Από τους 84, 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες είναι ότι τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν πώς κόλλησαν τον νέο θανατηφόρο ιό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.