Σε μια σειρά από προληπτικά μέτρα και ενέργειες προστασίας προχωρά ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, λόγω του νέου κορονοϊού. Μετά από έκτακτη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος, Γιάννης Βούρος, και μετείχαν οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  • Η αναβολή όλων των εκδηλώσεων του δήμου έως την Κυριακή 15/03/2020.
  • Το κλείσιμο των ΚΑΠΗ από την Πέμπτη 05/03/2020 έως την Κυριακή 08/03/2020, καθώς και η προληπτική απολύμανσή τους. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο, που λαμβάνεται για την προστασία των μελών των ΚΑΠΗ, καθώς όλα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις μεγάλες ηλικίες, κάτι που αποτυπώνεται στις σχετικές στατιστικές».
  • Η προώθηση του ενημερωτικού υλικού της ΓΓΠΠ και του υπουργείου Υγείας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
  • Την Παρασκευή 06/03/2020 οι παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση (μικροβιοκτονία) των αντίστοιχων κτιρίων.

Επίσης, ο δήμος θα προχωρήσει σε επιπλέον προμήθεια αντισηπτικών.

«Προστατευόμαστε από τον κοροναϊό, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ενεργώντας με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Ο δήμος μας θα λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί για την προστασία των συμπολιτών μας, εξετάζοντας τα δεδομένα που προκύπτουν και πάντα με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων», σημειώνει καταληκτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

TAGS