Το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας που μαστίζει επί σειρά ετών το δήμο Γόρτυνας και την ευρύτερη περιοχής της Μεσαράς στην Κρήτη, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος αύριο κατά τη διάρκεια εμβόλιμης τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, που θα αρχίσει στις 17.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Αγίων Δέκα.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, θα ζητήσει από το Σώμα αλλά και τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, να τοποθετηθούν σχετικά με τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας όσον αφορά την ύδρευση και την άρδευση, καθώς και να καταθέσουν προτάσεις αναφορικά με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

«Το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο δήμο μας αλλά και στην γύρω περιοχή, είναι πολύ έντονο και το ζούμε καθημερινά εδώ και χρόνια. Πρέπει λοιπόν να το συζητήσουμε διεξοδικά και να προτείνουμε λύσεις που θα οδηγούν στην ορθολογική διαχείριση του νερού που παράγουν οι δημοτικές γεωτρήσεις, ώστε να μην βρεθούμε κάποια στιγμή προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Αν στο τραπέζι της συζήτησης τεθούν και προτάσεις, οικονομικά υλοποιήσιμες, που να μπορούν να επιλύσουν σε μεγάλο βαθμό ή ακόμη και οριστικά το πρόβλημα αυτό, τότε ακόμη καλύτερα. Το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα από όλους μας, διαφορετικά θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο δήμαρχος Γόρτυνας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πήρε την πρωτοβουλία να γίνει αυτή η συζήτηση.
Να σημειωθεί πως στην έκτακτη Συνεδρίαση της Τετάρτης έχει προσκληθεί για να τοποθετηθεί και ο γεωλόγος και πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων Ηρακλείου, Ηρακλής Μπουλουκάκης, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του φαινομένου στην επικράτεια του δήμου Γόρτυνας.

Πηγή: cretalive.gr